Huis De Colvenier

In ‘Huis De Colvenier’ serveren Patrick en Pascale Van Herck stevige, heerlijke maaltijden in een patriciërsdecor.

Het was niet eenvoudig om in een buurt die in de volksmond bekend staat als de Parochie van de Miserie een bloeiend restaurant uit de grond te stampen. Patrick en Pascale Van Herck, zelf niet afkomstig uit het Antwerpse, begonnen er acht jaar geleden met het opkalefateren van een oude patriciërswoning die ze omvormden tot restaurant. Het glasraam in de gang met de afbeelding van een colvenier was één van de elementen die behouden bleven. Patrick en Pascale openden de deuren midden in de winter, in de periode dat de Golfoorlog losbarstte. De inkomsten die ze binnenhaalden in de loop der jaren, hebben ze telkens weer in het restaurant geïnvesteerd. Zo wisten de Van Hercks hun cliëntèle stap voor stap voor zich te winnen.

Wie vandaag de prachtige wintertuin met glazen schuifdak en mozaïekvloeren binnenwandelt en doorloopt naar één van de drie elegante eetsalons, voelt zijn hart sneller kloppen. In Huis De Colvenier zijn de tafels feestelijk gedekt en de vertrekken weelderig gedecoreerd. Aan de plafonds die met pleister- en houtsnijwerk zijn afgezet, hangen weelderige lusters. De turkooiskleurige lambriseringen en monumentale schouwen brengen sfeer.

Patrick Van Herck was niet nieuw in de wereld van de kookkunst. Zijn opleiding kreeg hij in restaurant Belle Epoque in Leuven en bij Tineke Van Wichelen in Brussel. Zijn maaltijden vandaag omschrijft hij als ‘robuuste gastronomie’.

Voor het aperitief trokken we samen naar de wijnkelder en kozen voor het populaire menu ‘Symfonie van de Zon’ (vijf gerechtjes en wijn voor 2350 frank). Aan tafel werd een in maan- en sesamzaad gerolde truffel van ganzenlever geserveerd met kweeperenconfituur en blokjes peperkoek. In het glas kwam een delicate muscat uit de Elzas, cuvée Ste. Emeline ’95 van Jean Geiler: een geslaagde combinatie. Een stevig-droge Soave Classico, Vigneti di Foscarino ’96 waste de zoetheid van de vorige wijn weg en werd opgediend met lekkere langoustines en tagliatelle van groenten in een sausje van room, boter en mosselvocht. Een rode Château de Lascaux, Côteaux du Languedoc ’96 vergezelde hazenrug met wortelpuree, bospaddestoelen en sausjes met cognac en veenbessen. Warme Rotselaarse geitenkaas van Merlijn met rodebietenvinaigrette, een nagerecht van peer gevuld met Marie Brizard en amandelijs en koffie met twee verdiepingen snoepgoed sloten deze smakelijke en royale maaltijd af.

PIETER VAN DOVEREN

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content