Hoorngeschal

In feestzalen van afspanning De Jachthoorn valt er altijd wel iets te vieren.

Het domein De Jachthoorn strekt zich uit in het groen tussen Kontich en Aartselaar. Het riante complex werd zes jaar geleden opgetrokken in oude hoevestijl, met veelvuldig gebruik van gerecupereerde bouwmaterialen. “De pilaren van de zuilenzaal komen uit Victoria Station in Londen,” vertelt Marc, de zoon van chef-kok en mede-exploitant Walter Kohlberger.

Hij geeft trots een rondleiding, vertelt over feesten met 1200 gasten en toont de nostalgische carrousel, een oude spiegeldanstent die hier een nieuw leven kreeg. Behalve een tiental zalen voor vergaderingen en feesten is er ook een afspanning. De initiatiefnemer achter deze opmerkelijke realisatie is de heer Knégevitch, die ook al aan de wieg stond van Kasteel Groeninghe (Aartselaar), La Salade Folle en De Potaerde (beide in Rumst).

In de verte zagen we een luchtkasteel vol uitgelaten springende kinderen ; uit de zalen klonk feestrumoer. Via de schilderachtige binnenplaats, waar een fotograaf een nieuwbakken koppeltje vereeuwigde, belandden we bij de receptie. Er kwam net een groep uitbundige feestvierders van de trap ; een vriendelijke ober leidde ons naar de rustieke eetzaal met warme Spaanse kleuren. Er zaten gezinnen, groepjes vrienden en ook heel wat zakenlieden.

In afspanning De Jachthoorn kan men terecht voor een drankje, voor kleine of grote hapjes en indrukwekkende ijscoupes. De ober tikte onze bestelling in op een elektronisch klavier. Hij adviseerde ons de huiswijn te nemen : een fruitige witte Bordeaux Bonchalaz (430 fr.), waar wij geen nadelige gevolgen aan overhielden.

Wij proefden scampi op oosterse wijze (495 fr.) : een royale portie met wilde rijst en een braaf gekruide vissaus. Aan de overkant van de tafel werd een “zomers vissoepje” (175 fr.) ingezet ; dat bleek een tomaten-groentesoep te zijn waarin een paar schamele diepvriesgarnaaltjes dreven.

Het hoofdgerecht bestond uit cannelloni met kreeftvulling (550 fr.) : vier deegpijpen met een vulling waarin eieren de hoofdrol speelden, vergezeld van een bisque-achtige saus en als garnituur een paar garnalen. Aan de overkant verscheen kabeljauw op z’n Vlaams (550 fr.) : een moot verse vis met kogelronde aardappels, slierten witloof, slordig schoongemaakte spekblokjes en een met saffraan geparfumeerde vissaus.

De gezellige bistro moet dienen als het visitekaartje van een mega-feestenbouwer. Net als op banketten en andere feestelijkheden, zijn rationalisatie van de bereiding en presentatie van het voedsel belangrijker dan respect voor smaak en ingrediënten.

PIETER VAN DOVEREN

Mega-feestenbouwers Chef-kok Walter Kohlberger en mede-exploitant Jan Hendrickx.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content