Het abc van magische afrodisiaca

Een exquis tafelgebeuren kan tot euforie leiden, maar brengt geen climax. Daarom zijn er andere genoegens als vervolg. Van de tafel tot het bed is maar een kleine afstand. Geen wonder dat de liefde sinds mensenheugenis met de keuken heeft geflirt.

TEKST : PIETER VAN DOVEREN / FOTO : TONY LE DUC

Wat volgt is een ABC van de voedingsmiddelen die je libido of tonus verhogen en het liefdesvuur aanwakkeren. Maar vergeet niet dat vele van deze zogenaamde lustopwekkers vooral mirakuleuze afrodisiaca zijn voor lieden met een verminderde seksuele appetijt en een verhoogde fantazie.

Asperges : de faam als afrodisiacum berust op de fallusvorm en het sterk ruikende metylmercaptaan waarmee de asperge-eter naderhand wordt gekonfronteerd.

Banaan : voornaamste vertegenwoordiger van de Phalliformae (zie papaja). Hoewel de banaan als geen ander eetwaar de roede presenteert, zijn alle bananerassen steriele klonen, die zich met behulp van stekken voortplanten.

Chocolade : door Casanova aanbevolen pepmiddel. Chocolade bevat fenyletylamine, dat overeenkomsten heeft met amfetaminen, en teobromine. Beide stoffen stimuleren het centrale zenuwstelsel. Voor de liefhebbers bestaan er eetbare slipjes met chocoladesmaak.

Durian : de rijpe romige vrucht heeft bij de Aziaten de reputatie de mannelijke potentie te bevorderen. De weerzinwekkend penetrante geur is zo afstotend dat de vrucht op passagiersvliegtuigen verboden is.

Kaneel : geraffineerde dames parfumeren het bed met de zoete, zwoele geur van kaneel. Ook het parfum van vanille is op zijn plaats tussen de lakens.

Kaviaar : heeft vooral uitwerking in kombinatie met een glaasje schroom overwinnende wodka.

Knoflook : in de Oudheid gebruikt als bescherming tegen het Boze Oog en als bestanddeel van minnedrankjes. Volgens de Talmud verwarmt knoflook het lichaam en bevordert de sperma-ontwikkeling.

Kokosnoot : symbolische vrucht die door de kleur en de vezels behoort tot de testiformae (zie papaja). De troebele vloeistof wordt in de tropen in verband gebracht met sperma.

Noten : vitamine E, het ware geheim voor vitaliteit in het bed, komt vooral voor in walnoten en amandels.

Oesters : worden, zoals mossels, geassocieerd met vrouwelijke geslachtsdelen en genieten een stevige reputatie als afrodisiacum. Lodewijk XIV at bijvoorbeeld vierhonderd oesters voordat hij voor het eerst met Marie-Teresia het bed deelde. In Amerika zegt men : “With lobsters you live longer, with oysters you love longer”. Ook beroemd is het verhaal van het bejaarde echtpaar dat in een hotel tweemaal een dozijn oesters bestelt. Als de man de volgende dag beneden komt, maakt hij zijn beklag bij de zaalmeester omdat er maar tien gewerkt hebben.

Papaja’s : behoren tot de erotische vruchten door de vorm die aan hangborsten doet denken. Vruchten die door hun vorm erotische associaties teweegbrengen zijn in te delen in de volgende kategorieën : Testiformae of balvormigen, Phalliformae of penisvormige en Mammiformae of borstvormige.

Peper : maakt, zoals pili-pili en cayenne niet alleen je mond vlammend heet. Doet het bloed cirkuleren, helpt bij de spijsvertering en stimuleert de aanmaak van hormonen : vooral aanbevolen voor oudere ‘Pietjes-potent’.

Rozemarijn : sinds de Oudheid het heilige embleem van de liefde, hoewel de takjes een kamferachtig parfum vrijgeven dat essentieel is in een bouquet garni en een Provençaalse kruidenmengeling.

Selder : rauw en in stengels, wordt vooral gebruikt om inzinkingen op te vrolijken voor lieden die met te gulzige teugen hebben gedronken van de schaal der zinnelijkheid.

Truffel : heeft de geur van een gekreukeld bed na een middag van liefde in de tropen. De kracht van de zwarte diamant werd door Napoleon getest. Hij at de dag voor het huwelijk met zijn tweede vrouw Marie-Louise een grote hoeveelheid truffels en… negen maanden later werd Frans Karel Jozef geboren. Wetenschappelijk is aangetoond dat truffels meer androstenol een mannelijk hormoon bij het varken bevatten dan een beer zelf. Daarom zijn zeugen entoesiaste truffeljagers.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content