Heropent als elitair restaurant

Een paar jaar geleden verbond Pierre Wynants van Comme chez Soi zijn naam aan Ostend Queen, het restaurant onder het dak van het gerenoveerde Casino Kursaal (kosten ruim 35 miljoen euro). Dat liep al fout nog voor het restaurant opende: door de voorbarige quotering in de Michelin-gids werd het visrestaurant het middelpunt van de publieke belangstelling. Het mocht niet baten, want de stroom nieuwsgierige bezoekers droogde snel op.

De zaak ging dicht maar heropende op 2 juni dit jaar. Consultant Yves De Ridder en Bert Folens, exploitant van de horecazaak in het Fort Napoleon, wagen hun kans. Pierre Wynants, de mascotte van de zaak, is van het toneel verdwenen. Aan de keukenpiano kwam Koenraad Steenkiste, een vakman van de oude school met een indrukwekkende staat van dienst. Er wordt deze keer niet gemikt op de massa. Men poogt een nieuw, regelmatig clientèle met geld op te bouwen, waarbij er wordt gelonkt naar de betere zakenman. De zaal wordt ook verhuurd voor banketten en feestjes.

De lift brengt de bezoeker, met het geruis van de zee als achtergrondmuziek, naar boven. Designer Antoine Pinto heeft zich bij zijn ontwerp laten inspireren door de zee en de doorzichtigheid van het water. De spectaculaire inrichting en de geraffineerde verlichting in combinatie met het prachtige uitzicht laten niemand onberoerd.

Er waren die avond twee tafeltjes bezet. De spijskaart is beknopt. De dame die bediende, kwam tarbot aanbevelen, die “net was binnengekomen”. Dat schiep argwaan, want het was maandagavond en de zaak is op dinsdag en woensdag gesloten. De chef wilde met andere woorden de vis kwijt en wij besloten te helpen. Maar eerst de twee voorgerechten. Het was niet zeker of de begeerde Oosterscheldepaling nog in voorraad was. Wij kregen de laatste stukjes met Charlotteaardappel, zure room van Isigny en palingkruiden (29 euro). Ook was er gebakken eendenlever van Bekegem, met saus van Xeresazijn, boleten en boontjes (23 euro). De tarbot leverde niet de moot superverse vis waarvan wij droomden. Niet het formaat en de hoedanigheid, wel de prijs maakte indruk (49 euro). Het stukje gepocheerde vis werd in de eetzaal van de graat gehaald en opgediend met een luchtige mousselinesaus en zalf van jonge spinazie. Aan de andere kant kwam het stevige vlees van filet van Limousinrund met gebakken lever van Bekegem, pont-neufaardappelen en suikerzoet oventomaatje (37 euro). Afsluiten deden wij met dame blanche van vers gedraaid ijs, warme chocoladesaus en traag vloeibare room, waarbij als verrassing een lekkere brownie kwam (12,50 euro).

Kursaal Oostende

Monacoplein

8400 Oostende

Tel. 059/44 56 10

Gesloten: dinsdag en woensdag

Kader: spectaculaire inrichting en uitzicht

Onthaal: door oudgedienden van het Casino

Keuken: klassieke gastronomie

Pieter van Doveren

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content