Fellini

In de Fellini in Brussel waant u zich op een musicalpodium, te midden van een op Eiffel en Horta geïnspireerd art-nouveaudecor.

Het Brusselse Kasteleinsplein ligt buiten het toeristische centrum. Bewoners uit de bovenstad komen er ‘s avonds iets drinken of een hapje eten. Het aanbod aan eethuizen groeit al jaren: de Quincaillerie (Edelknaapstraat 45) is met het opgekalefaterde interieur van een oude ijzerwinkel en de constante kwaliteit van de keuken een vaste waarde, evenals O’Comme 3 Pommes (Kasteleinsplein 40), waar het bcbg-publiek zich verdringt voor de elegante omgeving en de smakelijke Franse keuken. In La Gioconda Store Convivio (Waterleidingsstraat 76) hebben twee pinnige Italiaanse zusjes het voor het zeggen: een internationaal publiek valt voor de ongedwongen ambiance en de oprechte bereidingen.

Midden op het Kasteleinsplein ligt Fellini, een brasserie met een opmerkelijk interieur. Fellini opende in 1994 en kreeg een onophoudelijke stroom bezoekers over de vloer. Toch kwamen er problemen en tot ieders verwondering sloot de deur. De Italiaan Luigi Mallaci nam de negotie over en in december 1999 ging de deur van het slot. Luigi Mallaci weet waaraan hij begint. Hij exploiteert al twee succeszaken: Cose Cosi (Waversesteenweg 16, in het hart van Matongue) en Serenata (Heldenplein 10, Zaventem).

In Fellini waant u zich op het podium van een musical, te midden van een door Eiffel of Horta getekend station. De beste plaatsen bevinden zich aan de leuning van de mezzanine. Daar zit u op het balkon van een binnenplaats, met trompe-l’oeils die u in het hart van een grote stad brengen.

De bezoekers spreken vele talen, de bediening en ook de spijskaart houden het bij Frans en Italiaans. Uitblinkers zijn: “crespelle volante” (flensjes met zeevruchten en saffraan – 450 frank), “torra d’aragosta” (kreeft, spinazie en roomsaus met ganzenlever – 525 frank), bereidingen met verse deegwaren en met wit vlees, zoals “vitello sopresa” (kalfsroulade gevuld met parmaham – 515 frank).

Wij kozen “cestino dolce” of een krokant deegbakje gevuld met garnalen, scampi, paddestoelen en heropgewarmde groenten (460 frank) en “granchi flavio” of krab gevuld met gekruide krabragout en paddestoelen (445 frank). Hoofdgerechten waren: “concerto di mare” of te veel vis van de grill (720 frank) en “papardelle rigoletto”, wat stond voor een dokwerkersportie lintvormige deegwaren met kalfsniertjes en een mosterdroomsaus (490 frank).

Fellini is er niet voor de grote verfijning in het bord, wel om in een sfeervol decor de grote honger te dempen.

PIETER VAN DOVEREN

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content