E’Viedent

Wim Schoofs staat sinds kort op eigen benen: in de uitgaansbuurt van Hasselt opende de kok een gastronomische bistrot voor mensen met smaak.

Wim Schoofs is niet de eerste de beste. Hij kreeg een slagersopleiding, volgde stages in grote Franse restaurants en ging aan de slag in Clos St. Denis in Vliermaal, waar hij veertien jaar naast Christian Denis in de keuken stond. Daar kokkerelde hij met de mooiste producten. Na zijn vertrek uit Clos St. Denis ging Schoofs aan de slag bij Roger Souvereyns in Auberge du Pêcheur in Sint-Martens-Latem. Vorig jaar nam hij T-Restaurant over, gevestigd op het gelijkvloers van een hoekhuis in het Hasseltse uitgaanskwartier. Hij bouwde met beperkte middelen de zaak om tot E’Viedent.

De eetzaal heeft bescheiden afmetingen. Op de eerste verdieping staan vijf complementaire tafels met uitzicht op de keuken. Wim Schoofs koopt zijn ingrediënten, kiest de wijnen, neemt de bestellingen op en kookt. Hij speelt de hoofdrol en laat zich assisteren door een jonge, vriendelijke vrouw van Turkse origine in de eetzaal en door een jonge kok, afkomstig van Clos St. Denis, in de keuken.

Omdat de kok met eersteklasproducten werkt, zijn de prijzen van de gerechten op de beknopte spijskaart gepeperd. Wilt u iets minder uitgeven, kan kiest u best voor de lunches (19,50 en 27 euro), de avondlunch van drie gerechten (van dinsdag tot en met donderdag, 29 euro) of het aantrekkelijke viergangenmenu (43,50 euro).

Wij aten à la carte en kregen twee verrassende hapjes: cappuccino van zoete aardappel en terrine van jong konijn met mosterd. Er verschenen twee voorgerechten: gekarameliseerd witlof met krokant gebakken sint-jakobsschelpdieren, jus van ossenstaart en smakeloze wintertruffel (26 euro) en gekonfijte en krokant gebakken, op de tong smeltende kalfswang met gebakken sint-jakobsvruchten en mousseline van aardappel en boterraap als smakelijk ‘surf en turf’-gerecht (21 euro). Het stevige, blanke vlees van op de graat in de boter gebakken heilbot kreeg het gezelschap van gestoofde pijpui, in ganzenvet gebakken aardappel en kalfsjus (33 euro). Mijn tafelgenoot kreeg duif met tijm, laurier, gember en knoflook, in de oven gebakken. Het malse vlees werd versneden en opgediend met een jus van het karkas en gekarameliseerd witloof (27 euro). Om af te sluiten was er crème brûlée van chocolade, vergezeld van gemarineerde zure kersen en sorbet van platte kaas (13 euro).

Bij de maaltijd kwamen wijnen, die per glas werden geschonken: een Domaine Le Portail uit Cheverny, een frisse witte met levendige zuren (6 euro); een goudkleurige, vette Château La Bastide 2005, een weelderige witte met een snuif eik uit Corbières (6 euro); en een Lantan 2004, een commercieel gemaakte warme Australische shiraz met impressies van gestoofd fruit (6 euro).

E’Viedent wist op relatief korte tijd een eigen cliënteel op te bouwen en moet het minder hebben van toevallige voorbijgangers. Het restaurant positioneert zich als een hoogwaardige gastronomische bistro.

KAART E’VIEDENT +++

Botermarkt 25

3500 Hasselt

tel. 011 434 868

www.eviedent.be

Lunch vanaf 19,50 euro, weekmenu vanaf 29 euro.

Iedere tweede donderdag van de maand serveert de kok een creatief groentemenu van zes gangen voor 46 euro.

Zondag en maandag gesloten.

Kader: hedendaags.

Onthaal en bediening: vriendelijk.

Keuken: ontmantelde versie van de feestkeuken van Clos St. Denis.De beoordeling gaat van

1 tot 5 sterretjes.

1 = negatief

2 = redelijk

3 = positief

4 = aanbevelenswaard

5 = uitmuntend

Pieter van Doveren

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content