Eerste Belgische Jumbo Foodmarkt geopend in Gent

Jumbo Foodmarkt in Gent: woensdag 11 september officieel geopend.
Jumbo Foodmarkt in Gent: woensdag 11 september officieel geopend. © Belga
Kevin Van der Auwera Coördinatie Trends.be

De Nederlandse supermarktketen Jumbo heeft woensdag haar eerste Belgische Foodmarkt geopend, in Gent. Met een winkeloppervlakte van 3000 vierkante meter is het de grootste vestiging in ons land.

Jumbo heeft in Nederland al tien Foodmarkt-vestigingen en brengt het winkelconcept nu voor het eerst naar België. “We beschouwen het als een nieuwe foodbeleving, met uitgebreide versateliers met veel lokale producten, die ook ter plaatse kunnen worden genuttigd. Het concept is ‘make it, take it, eat it’: enkel de ingrediënten kopen om alles thuis zelf te maken, een product kant-en-klaar meenemen voor thuis of onderweg, of het hier ter plaatse eten in het Foodcafé in de winkel. We hebben hier een tachtigtal mensen in dienst. We bieden meer dan 2.500 lokale artikelen uit Gent en omstreken”, zegt filiaalmanager Nico Dewaele. 

De supermarktketen had al sinds 2020 oog op een Gentse vestiging, maar de eerste bouwplannen voor de locatie aan de Vliegtuiglaan moesten aangepast worden. “Er was een heel vergunningentraject en bouwkundig was er heel veel werk”, zegt CEO van Veen. “Maar dit is een gebied waar nog relatief weinig supermarkten zijn. We voegen hier dus echt iets toe.”

Foodmarkt Gent is 35e Jumbo-winkel in België, dit jaar nog 3

Jumbo is sinds 2019 actief in België. De Nederlandse supermarktketen had vooropgesteld om in ons land tegen eind 2025 100 winkels te hebben, maar liet die ambitie eerder dit jaar los. De Foodmarkt in Gent is de 35e winkel in België. CEO Ton van Veen van Jumbo Supermarkten spreekt van “een markeringspunt in onze ontwikkeling in België.”

“We zijn vastberaden om verder te groeien, dit jaar nog met drie winkels, allemaal in Vlaanderen. En in 2025 en de jaren erna zullen we verder groeien. We merken dat de Belgische consument steeds meer fan aan het worden is. Onze omzetten groeien hard en liggen boven het marktgemiddelde”, stelt van Veen.

Jumbo was in 2023 goed voor een omzet in België van 325 miljoen euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content