Trends Impact Awards: inschrijven kan tot 2 juni

De inschrijvingsperiode voor de derde Trends Impact Awards wordt met een week verlengd. Tot 2 juni kunnen bedrijven hun project indienen.

Van 21 maart tot 2 juni kunnen bedrijven – van start-ups tot multinationals – een project inschrijven voor de derde editie van de Trends Impact Awards. Dat zijn de duurzaamheidsprijzen die Trends organiseert in samenwerking met twee partners, het consultancybedrijf PwC en de businessschool Antwerp Management School.

Onze economie bevindt zich in een transitie naar meer duurzame businessmodellen, en inspirerende rolmodellen spelen daarbij een cruciale rol. Vorig jaar vielen twaalf grote en kleine inspirerende organisaties in de prijzen: River Cleanup, EnergyVision, Turbulent, RumXperts, Accent, Augias Corp-Roov, Shipit, Elia, Renewi, De Stuyverij, Purfi Manufacturing en De Groote – De Man.

Dat er zoveel winnaars zijn, is een bewuste keuze. Zij werden gekozen uit meer dan 100 kandidaten. Dat aantal hoopt de organisatie dit jaar opnieuw te halen. Er zijn prijzen in acht verschillende categorieën: ecologie, circulaire economie, diversiteit & inclusie, technologie, welzijn, klimaat & energie, mobiliteit en veerkrachtige economie. Die opdeling gaat terug op een backcastingmodel van Antwerp Management School.

In dat model vertrokken de onderzoekers van het idee hoe de toekomst er in 2050 zou moeten uitzien en welke innovaties we nodig hebben om de huidige problemen op te lossen. Denk daarbij aan vervuiling, de uitputting van grondstoffen, de polarisering door ongelijkheid en discriminatie, ziekte door een ongezonde levensstijl en schadelijke werkplekken, isolement door de digitale kloof en de oprukkende automatisering, en ontwrichte infrastructuur door rampen of crisissen.

De jury zoekt naar nieuwe, op een circulaire manier ontworpen producten, opvallende transformaties van bestaande zakenmodellen bij grote bedrijven, projecten die diversiteit en inclusie stimuleren of het welzijn verhogen, bedrijven die de economie veerkrachtiger maken of vernieuwende technologie die een meer duurzame economie dichterbij brengt. Als de jury uw project kiest, volgt een verdediging voor die jury.

De winnaars worden bekendgemaakt tijdens een gala-event. De jury verschilt per categorie en bestaat uit experts van het consultancybedrijf PwC, professoren en onderzoekers van Antwerp Management School, journalisten van Trends en Trends-Tendances, ex-winnaars en externe specialisten. Een belangrijk criterium van de jury is dat u de impact van uw project kunt aantonen.

Meer informatie over de procedure, werkwijze en de verschillende categorieën vindt u op
www.trendsimpactawards.be. Alles over de Trends Impact Awards 2024 volgt u in dit dossier.

Partner Content