‘Duizenden jobs op de helling bij chipconcern Intel’

Intel-CEO Pat Gelsinger op een conferentie in Taipei, Taiwan | Foto: Getty

Het Amerikaanse chipbedrijf Intel heeft plannen om duizenden banen te schrappen om kosten te besparen, meldt persbureau Bloomberg op basis van anonieme bronnen. De personeelsinkrimping bij het in Santa Clara gevestigde bedrijf kan mogelijk deze week al worden aangekondigd, wanneer Intel zijn kwartaalcijfers bekendmaakt.

Met deze herstructurering wil Intel, waar ongeveer 110.000 mensen werken, zijn prestaties verbeteren. Onder leiding van CEO Pat Gelsinger investeert het bedrijf flink in onderzoek en ontwikkeling om Intels technologie te vernieuwen en het bedrijf weer een leidende positie in de halfgeleiderindustrie te geven. Een woordvoerder van Intel weigerde commentaar te geven op de berichtgeving van Bloomberg.

10 miljard dollar aan kostenbesparingen

De eens dominante marktpositie van Intel is onder vorige CEO’s verzwakt, doordat concurrenten zoals Advanced Micro Devices (AMD) marktaandeel hebben gewonnen. Andere chipproducenten, met Nvidia als opvallendste voorbeeld, hebben ook grote stappen gezet op het gebied van chips voor kunstmatige intelligentie (AI).

Vorig jaar heeft Intel zijn personeelsbestand al met ongeveer 5 procent verminderd tot 124.800 werknemers. Het bedrijf heeft ook bezuinigd op andere uitgaven. Intel verwacht dat deze maatregelen tegen 2025 tot 10 miljard dollar aan kostenbesparingen zullen leiden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content