Trends Voordelen
Shop
Abonneer
Trends Z
Beleggen
Beleggen Live
Adviezen voor beleggen
Beleggen voor beginners
Chat Trends Beleggen
Onze portefeuille
Checklists
Brusselse aandelen
Internationale aandelen
Obligaties
Opties, derivaten & grondstoffen
Cryptomunten
Belastingaangifte
Nieuws
Ondernemen
Starter van de week
Macro-economie & beleid
Inspiratie
Duurzaamheid
Clever Together
AI innovators
Kern van de zaak
Geld en Immo
Belastingaangifte
Immo
Vastgoedgids
Sparen
Belastingen
Pensioen
Consumeren
Verzekeren
Rechten
Investeren
Opinie
Events
CFO of the Year
Trends Gazellen
Trends Impact Awards
Trends Investment Summit Benelux
Trends Winter University
Video
Podcasts
Trends Z
Beleggen
Belastingaangifte
Nieuws
Geld en Immo
Opinie
Events
Abonneer
Trends Z
Beleggen Live
Adviezen voor beleggen
Beleggen voor beginners
Chat Trends Beleggen
Onze portefeuille
Checklists
Brusselse aandelen
Internationale aandelen
Obligaties
Opties, derivaten & grondstoffen
Cryptomunten
Beleggen
Belastingaangifte
Ondernemen
Starter van de week
Macro-economie & beleid
Inspiratie
Duurzaamheid
Clever Together
AI innovators
Kern van de zaak
Nieuws
Belastingaangifte
Immo
Vastgoedgids
Sparen
Belastingen
Pensioen
Consumeren
Verzekeren
Rechten
Investeren
Geld en Immo
Opinie
CFO of the Year
Trends Gazellen
Trends Impact Awards
Trends Investment Summit Benelux
Trends Winter University
Events
Video
Podcasts
Trends Voordelen
Shop
Abonneer
Nieuws
De Hobbit maakt biologisch-vegetarische voeding
© Wout Hendrickx
Benny Debruyne
Redacteur van Trends
Redacteur van Trends
14-10-2013, 13:51
Bijgewerkt op: 20-07-2022, 07:16
2
min leestijd
veg 119157jpg CCI_20131014 (GFE6852A.1)
© Wout Hendrickx
Tempé is een volwaardig product dat bestaat uit zachtgekookte en gefermenteerde sojabonen. Je kunt het rauw eten, bakken, braden en marineren. De sojabonen komen uit Brazilië.
© Wout Hendrickx
De biosojabonen worden eerst geweekt in een ketel. Daarna worden ze gekookt, en gedroogd. Een delicaat proces. De bonen moeten vochtig genoeg blijven, anders kan de schimmel niet groeien.
© Wout Hendrickx
De witte substantie op de foto is de schimmel Rhizopus oligosporus, die in Indonesië in de vrije natuur voorkomt. Bij De Hobbit wordt hij nauwgezet vermenigvuldigd.
© Wouter Hendrickx
Nadat alle ingrediënten zijn vermengd, vult een werknemer de met de schimmel vermengde sojabonen in kleine worstvormige zakjes van kunststof: elke dag 120 porties of 5000 kilo per maand.
© Wout Hendrickx
De boontjes gaan nu naar de speciaal daarvoor ontwikkelde fermentatiekamer. Eigenlijk wordt daar het tropische klimaat nagebootst: het is er warm en vochtig. Hier kan de schimmel groeien.
© Wout Hendrickx
De tempé is nu klaar voor consumptie en wordt zo ook verkocht. Je eet het als vegetarische ‘biefstuk’ of ‘fishstick’. De tempéworst kan ook gerookt of gepekeld worden en ziet er dan uit als ‘salami’.
© Wout Hendrickx
De Hobbit maakt alles vers en houdt weinig voorraad. De producten vertrekken meteen naar klanten in België en zijn buurlanden. Ze worden van nabij betrokken bij de productontwikkeling.
© Wout Hendrickx
Fout opgemerkt of meer nieuws?
Meld het hier
Partner Content