Buiten tafelen
Naar jaarlijkse gewoonte brengt Trends een overzicht van uitverkoren plekjes om zomers te tafelen.
Auberge du Pêcheur: Pontstraat 41, 9831 Sint-Martens-Latem (Deurle), tel. 09-282 31 44. Multifunctioneel horecacomplex in een bocht van de Leie. Onder de parasols wordt stijlvol getafeld. Panoramisch uitzicht over de rivier en de landerijen, met in de verte het kasteel van Ooidonk en de kerk van Bachte-Maria-Leerne. Van 1250 tot 2500 frank.
Danieli il Divino: Beukenlaan 12, 2029 Antwerpen, tel. 03-825 37 38. Italiaanse brasserie, druk bezocht en mondain met terrassen onder de stokoude bomen van park Den Brand. Van 1000 tot 2000 frank.
‘t Ebdiep: E. Verhaerenstraat 14a, 2890 Sint-Amands, tel. 052-34 14 16. De tweelingbroers Jan en Frans Lamberechts wisselden klaslokaal voor eetzaal. Zij serveren een hedendaagse versie van de goede Vlaamse keuken. Het restaurant kijkt uit over de mooiste bocht in de Schelde, vooral bij zonsondergang. Van 1000 tot 2000 frank.
Grade: Charles de Kerkhovelaan 81, 9000 Gent, tel. 09-224 43 85. Artistieke brasserie met kunstwerken van de vrouw des huises. Terras op binnenplaats. Van 1000 tot 2000 frank.
Grand Café Leroy: Kasteelpleinstraat 49, 2000 Antwerpen, tel. 03-226 11 99. Moderne in- en uitloopbrasserie in de buurt van het Justitiepaleis, fusion-kitchen en ommuurd terras. Van 750 tot 1750 frank.
Huize Bombroek: Daaleinde 91, 3720 Kortessem, tel. 011-37 72 14. Gelegen in een landschappelijk gebied. Het terras geeft uit op een tuin waar de natuur met zachte hand wordt begeleid. De spijskaart vermeldt uitsluitend bereidingen op basis van schaal- en schelpdieren. Van 1250 tot 2750 frank.
De Pastorie: Plaats 2, 2460 Lichtaart-Kasterlee, tel. 014-55 77 86. Chef-kok en eigenaar Carl Wens werkte in de beste restaurants ( Boyer in Reims, Troisgros in Roanne, Le Pre Catalan in Parijs en Comme chez Soi in Brussel). De pastoorswoning geeft uit op een mooie lusttuin. Van 1750 tot 3000 frank.
Les Jardins de Bagatelle: Herderstraat 17, 1050 Elsene, tel. 02-512 12 76. Met smaak gedecoreerd oud wijndepot met dromerige binnentuin en een spijskaart met gerechten van over heel de wereld. Multicultureel. Van 1000 tot 2000 frank.
Plezanten Hof: Driegoten 97, 9220 Hamme, tel. 052-47 38 50. Inventieve keuken, unieke ligging langs de Schelde. Van 1750 tot 2750 frank. Zie foto.
De Vogelzang: Wijnegemsteenweg 193, 2970 ‘s Gravenwezel, tel. 03-353 62 40. Bruine kroeg en restaurant met orangerie en riant terras met teakhouten meubilair en uitzicht over de velden. Gefrequenteerd door Nederlandse miljonairs uit de omliggende villawijken. Van 1000 tot 2000 frank. Zie foto.
‘t Zwart Schaap: Paddenbroekstraat 9, 1755 Gooik, tel. 054-56 88 62. Landelijk, in de heuvels van het Pajottenland, verborgen tafelhouderij, open van donderdag tot en met zondag, ongedwongen sfeer en gezonde en smakelijke seizoenskeuken. Kindvriendelijk. Van 1250 tot 2500 frank.
pieter van doveren
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier