bpost duikt onder de 1 miljard euro omzet in tweede kwartaal

Bpost-CEO Chris Peeters | Foto: Getty

Bpost heeft de bedrijfsopbrengsten tijdens het tweede kwartaal met 3,8 procent zien afnemen in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, tot 988,2 miljoen euro. Dat heeft het postbedrijf vrijdag voorbeurs bekendgemaakt.

Analisten gepolst door Bloomberg hadden gemiddeld genomen gerekend op een omzet van 1,01 miljard euro. Ook in het eerste kwartaal bleef bpost onder die kaap van het miljard euro.De aangepaste bedrijfswinst of ebit (winst voor belastingen en intresten) daalde in het tweede kwartaal van dit jaar met 15,9 procent tot 57,8 miljoen euro.

In België stegen de totale bedrijfsopbrengsten met 1,1 procent tot 536,8 miljoen euro. Het postvolume kende een onderliggende daling van -2,9 procent, die werd verzacht door de verkiezingspost. De pakjesvolumes stegen met 2,5 procent.

‘Volgens traject’

De opbrengsten uit de Euraziatische activiteiten stegen met 3,3 procent, tot 168,8 miljoen euro. In Noord-Amerika daarentegen, waar bpost Radial en Landmark bezit, bleven de inkomsten onder druk staan. De opbrengsten daalden er met 14,3 procent tot 282,7 miljoen euro, als gevolg van lagere volumes.

“De resultaten van het tweede kwartaal zijn in lijn met het financiële traject dat we voorzien hebben”, zegt bpost-topman Chris Peeters. “Terwijl onze pakjesactiviteiten in België blijven groeien en de postinkomsten veerkrachtig blijven, staan de inkomsten in Noord-Amerika nog steeds onder druk. We nemen de nodige maatregelen om deze effecten te verzachten en onze klantenportefeuille te diversifiëren om beter gepositioneerd te zijn voor de toekomst.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content