Belgische bedrijf Aerospacelab gaat satellieten produceren in VS 

Satellietbouwer Aerospacelab was een van de investeringen van Carl Van Hool | Foto: Getty
Sebastien Marien
Sebastien Marien Redacteur bij Trends

De Waalse satellietenbouwer Aerospacelab heeft enkele dagen geleden zijn eerste fabriek voor de productie van satellieten ingehuldigd in de Verenigde Staten, dichtbij Los Angeles. Het bedrijf wil zo inspelen op de groeiende noden van de institutionele en militaire markt in de VS, bericht de krant L’Echo dinsdag.

“In de Verenigde Staten gaan we vooral communicatie- en aardobservatiesatellieten bouwen, zoals die die we produceren in Louvain-la-Neuve en binnenkort Charleroi, maar aangepast aan het speciale karakter van de assemblage, integratie en testing op de Amerikaanse markt, vooral qua reglementering en technologische noden”, zegt CEO Benoît Deper. De nieuwe fabriek in de staat Californië heeft een oppervlakte van 3.250 m2. De fabriek moet gemiddeld twee satellieten per week kunnen produceren.  

In het vierde kwartaal begint Aerospacelab met de assemblage, integratie en testing van zijn oplossing voor het satellietsysteem van de Amerikaanse start-up Xona Space Systems. Dat bedrijf ontwikkelt een commerciële dienst voor positiebepaling, navigatie en synchronisatie via een satellietconstellatie in een lage omloopbaan, die de huidige gps-systemen zal kunnen vervangen.

Het Belgische bedrijf kreeg een jaar geleden voet aan grond in de VS, door een vestiging te openen in Palo Alto. Aerospacelab bracht al acht kleine satellieten in de ruimte vanuit de VS, via het Amerikaanse bedrijf SpaceX. 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content