Audi Brussels: de directie ziet ‘geen levensvatbaar plan’, de vakbond een ‘dovemansgesprek’

Audi Brussels dreigt op termijn volledig te verdwijnen. © BELGA

Een nieuwe ondernemingsraad bij Audi Brussels heeft weinig nieuws opgeleverd. Volgens de directie is er een kandidaat-investeerder, maar heeft die geen levensvatbaar plan voor de fabriek. De vakbonden geloven er niet meer in en richten zich op een sociaal plan.

Bonden en directie zaten dinsdag opnieuw samen over de toekomst van Audi Brussels. Achteraf bevestigde de directie dat de zoektocht naar een andere investeerder voorlopig geen nieuws heeft opgeleverd.

Directie Audi Brussels: ‘Geen levensvatbaar concept’

“We hebben nog geen solide, levensvatbaar en duurzaam concept ontvangen van een geïnteresseerde partij die ook op de lange termijn de werkgelegenheid op de site veilig stelt. De zoektocht naar investeerders heeft dus nog niet tot het gehoopte resultaat geleid”. Dat zei Gerd Walker, de wereldwijde nummer één bij Audi verantwoordelijk voor productie.

Peter D’hoore, de woordvoerder van Audi Brussel, bevestigt dat er interesse was van een potentiële investeerder. “Deze heeft de afgelopen dagen de mogelijk gehad zijn concept aan te passen. Maar ook in dit geval bleek het totaalconcept niet levensvatbaar te zijn”, aldus de woordvoerder.

Vakbond ACV: ‘Een dovemansgesprek’

Wie de kandidaat-investeerder is, is niet bekend. De directie schermt met vertrouwelijksheidsclausules en wil niet zeggen over wie het gaat. Ook kreeg de kandidaat-investeerder opnieuw extra tijd om de plannen te verduidelijken. Er is onder meer sprake van een overgangsperiode in de plannen van de kandidaat-investeerder, waarbij nog voor Audi zou worden geproduceerd.

ACV Metea-secretaris Jan Baetens spreekt van een dovemansgesprek. “Ik heb de de indruk dat Audi al de beslissing heeft genomen om de site te sluiten, maar dat niet wil duidelijk maken.” Woensdag zitten vakbonden en werkgevers opnieuw samen, ditmaal over het sociaal plan.

Audi Brussels met sluiting bedreigd

Audi Brussels is met sluiten bedreigd. De productie van het model dat er vandaag van de band rolt, de Q8 e-tron, verdwijnt. Eerder was al duidelijk dat er binnen de Volkswagengroep geen opvolger of een alternatief is. De zoektocht naar een andere investeerder heeft voorlopig dus niks opgeleverd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content