Ageas streeft volgende jaren naar winstgroei van 6 à 8 procent

© Belga

Ageas streeft de volgende jaren naar een winstgroei van 6 à 8 procent per aandeel, zo blijkt maandag uit het nieuwe strategische driejarenplan van de Belgische verzekeraar voor de periode 2025-2027. Tegen het einde van de periode wil Ageas over een vrije kasstroom van 2,2 miljard euro beschikken. Ook de aandeelhouder zal worden beloond, met een dividenduitkering van meer dan 1,9 miljard tegen eind 2027, klinkt het.

Voor de klant belooft Ageas een “uitmuntende ervaring”, terwijl op personeelsvlak 40 procent van het management uit vrouwen zou moeten bestaan. Om zijn doelstelling te bereiken, focust Ageas -dat actief is in dertien landen in Europa en Azië- op het stimuleren van winstgevende groei, toonaangevend zijn op het gebied van technische verzekeringen en operationele uitmuntendheid om de marges te verhogen.

“Door ons te richten op drie strategische pijlers willen we de sterke punten van de groep benutten om onze prestaties in de komende jaren te verbeteren. ‘Elevate27’ zal werken volgens twee snelheden: doorgaan met de zaken waar we al in uitblinken en versnellen op domeinen waar we nieuwe mogelijkheden zien om extra waarde te genereren voor onze stakeholders”, klinkt het in het persbericht.

Concreet wil Ageas zijn verzekeringsaanbod aan kmo’s uitbreiden. Voor particulieren wil men versneld oplossingen voor de vergrijzing uitrollen. Door gebruik te maken van de nieuwe mogelijkheden die technologie, data en artificiële intelligentie (AI) bieden, wil men klanten een efficiënte service bieden. Voor de distributie van zijn producten -AG Insurance wordt in België verdeeld via BNP Paribas Fortis, Fintro of via makelaars- zal meer ingezet worden op digitalisering. Meer dan 300 AI-initiatieven die in de hele groep in de pijplijn zitten, zullen worden geïmplementeerd. 

De koers van het aandeel Ageas reageerde amper op de plannen: maandag stond het na een half uur handel 0,26 procent lager.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content