Aan alles is gedacht

Grill-brasserie Roosenberg is gunstig gelegen en biedt alle faciliteiten : een stemmige bar, een stijlvolle brasserie en modern uitgeruste vergaderzalen.

Grill-brasserie Roosenberg ligt vlakbij de E17 Gent-Antwerpen en is bereikbaar via uitrit 13 Waasmunster. Het is een riant gebouw met een ruime parking, een buitenterras en een binnentuin. Links van de ingang vinden we de stemmige bar en het lager gelegen salon met sjieke lederen fauteuils rond een replica van een juke-box uit de jaren vijftig ; rechts ligt de sfeervolle brasserie waar ontspannen getafeld wordt. Boven bevinden zich drie vergaderzalen met akkommodatie voor kleine en grote groepen.

Roosenberg opende vier jaar geleden en was direkt een sukses. De bar (open van 11 uur ‘s ochtends tot na middernacht) en de brasserie (open tot 1 uur ‘s nachts) worden druk bezocht door reizigers, zakenlui en buurtbewoners ; er worden ook zowat 400 seminaries per jaar georganizeerd. De leiding is in handen van manager Bruno De Wilde, maar de initiatiefnemer en eigenaar is Paul Mertens. Deze Limburger richtte de tiercé-kantoren in Vlaanderen op, verkocht die later aan Ladbroke en exploiteerde daarna acht casino’s in Nederland. Na 25 jaar in de gokbusiness stapte hij over naar de horeca. Mertens heeft nu plannen om het terrein van Roosenberg tot aan de E17 om te toveren in een rekreatiezone met hotel en golf. Voorlopig steekt het gewestplan daar echter een stokje voor.

Na een glaasje in de bar namen wij plaats in de brasserie, waar we begonnen met een salade Roosenberg (595 fr.). Die werd geprezenteerd op een groot bord en bevatte onder meer grijze garnalen, voortreffelijke terrine van ganzelever, plakjes eendeborst en gemarineerde zalm. Bij deze bonte fijnproeverssalade had men wel een sneetje toost mogen serveren. De dorst werd gelest door de fris-fruitige witte huiswijn Le Jaja de Jau ’93, Pays d’Oc van Robert M. Parker (535 fr.).

Het hoofdgerecht was een mals lenderibstuk van Angus-rund met voortreffelijke frietjes en béarnaisesaus (625 fr.). Hierbij werd de rode huiswijn geschonken : een lichte en aangename Le Jaja de Jau ’93, Côtes Catalanes (535 fr.). Als nagerecht verscheen een crème brûlée met te weinig crème en een te dikke, niet volledig gekaramelizeerde korst van cassonade.

In de keuken staat chef-kok Jan van Kersschaver. Hij kreeg een gedegen opleiding bij Eddie Van Maele en Michel Beyls, en werkt uitsluitend met kwaliteitsingrediënten. De wijnliefhebbers kunnen hun keuze maken in een uitgebreide kaart met flessen van overal ter wereld.

PIETER VAN DOVEREN

Bruno De Wilde Heeft de leiding over grill-brasserie Roosenberg, waar ontspannen tafelen en modern vergaderen hand in hand gaan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content