3 vragen aan Roberte Mamou

Pianiste

U cureert Les Concerts Louise. Wat houdt die formule in?

“De twaalf concerten vinden plaats in het Hôtel Steigenberger Wiltcher’s, het voormalige Conrad Hotel op de Louizalaan, op zes zondagen. Er vindt één concert per maand plaats, vanaf 27 januari. We starten om 17 uur met een pianorecital met serieus repertoire. Na de pauze volgt een lichter deel met ensembles die naast klassieke muziek ook jazz of filmmuziek brengen. De bedoeling is op een ongedwongen manier nieuwe muzikanten of ensembles te leren kennen op een klassevolle locatie. Tickets kosten 50 euro per avond.”

Hoe stelde u het programma samen?

“Ik ben pianiste en ik heb in de loop van mijn carrière al tal van muziekfestivals mee samengesteld. Ik heb samengewerkt met nogal wat jonge muzikanten. Ik wil hen de kans geven in de hoofdstad van Europa te spelen. Ik zie vaak dezelfde solisten of ensembles in programmeringen. Dus wilde ik verrassen met jong, fris en internationaal talent.”

U opent op 26 januari zelf met een Slavisch programma.

“Ik speel pianomuziek van Peter Tsjaikofski, Anton Rubinstein en Mikhail Glinka. Dat recital sluit aan bij een cd, die ik op het concert in wereldpremière presenteer.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content