Shincheonji Kerk van Jezus houdt voor de derde keer een online gebedsbijeenkomst

Stichting Zion
Advertorial

Advertorial verbindt organisaties met de lezers van en doet een beroep op de specialisten van Roularta Brand Studio voor tekst en illustraties. De inhoud wordt eventueel aangebracht door de partner en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

20 november 2020, 10:47 Bijgewerkt op: 17 november 2021, 14:06

Shincheonji Kerk van Jezus heeft voor de derde keer een online gebedsbijeenkomst gehouden op 15 november, vergezeld door 352 religieuze gelovigen uit 29 religies uit 73 landen.

Een online gebedsbijeenkomst voor het einde van COVID-19 werd gehouden voorafgaand aan de groepsplasmadonatie van 4.000 leden

Shincheonji Kerk van Jezus, de Tempel van de Tent van de Getuigenis (voorzitter Man-hee Lee, “Shincheonji”) heeft een online gebedsevenement georganiseerd voor de regering, medisch personeel, coronapatiënten, families van de overledenen, de burgers, en voor de beëindiging van de wereldwijde COVID-19-pandemie nu de regering alles in werk stelt om het virus in te dammen.

De Shincheonji Kerk van Jezus verklaarde dat deze op 15 november “de 3e wereldwijde gebedsdienst van godsdienstigen” zou houden, en stelde voor dat elke gelovige met een gewillig hart zou deelnemen. Dit gebedsevenement werd die dag om 15.00 uur live uitgezonden op het officiële YouTube-kanaal van de Shincheonji Kerk van Jezus, met deelname van de gehele gemeente in Korea en daarbuiten. Elke gelovige van over de hele wereld die wenst dat COVID-19 eindigt, was welkom om deel te nemen aan het evenement.

Shincheonji Kerk van Jezus houdt voor de derde keer een online gebedsbijeenkomst

Het evenement vond plaats voorafgaand aan de plasmadonatie van 4.000 Shincheonji-leden die volledig hersteld zijn van COVID-19, en is voorbereid door de suggestie van voorzitter Man-hee Lee om te bidden voor een effectieve en snelle ontwikkeling van een vaccin, en voor het einde van de wereldwijde pandemie. Het evenement was vooral betekenisvol omdat het verschillende denominaties en religies overstijgt, door het voortouw te nemen in het overwinnen van deze crisis te midden van de pandemie.

Voorzitter Lee stelde het online gebedsevenement voor door te zeggen: “Te veel mensen lijden onder COVID-19, vooral met degenen die in februari in de kerk besmet waren, wat de leden en de burgers leed veroorzaakte. We moeten actief ons best doen en tot God bidden voor het land, de mensen en voor het einde van de pandemie. Ik dring er bij elke gelovige over de hele wereld op aan om ook hun harten te verenigen en te bidden, zodat de hele wereld uit het lijden kan komen dat door deze plaag wordt veroorzaakt.”

Voorzitter Lee benadrukte ook: “Zelfs als het bevel tot sluiting van de kerk wordt opgeheven, mag de kerk geen diensten of bijeenkomsten houden met veel deelnemers om te voorkomen dat de leden COVID-19 oplopen. We moeten desinfecteren en de gezondheid van de leden beschermen door contactloze thermometers en andere benodigdheden voor te bereiden.”

In elke dienst vanaf februari toen COVID-19 zich begon te verspreiden, heeft de Shincheonji Kerk van Jezus een gebedstijd vrij gemaakt om te bidden dat de pandemie zou eindigen, en om voor de gezondheid en veiligheid van de gezondheidsfunctionarissen van de overheid, het medisch personeel en de coronapatiënten te bidden.

Een lid van de Shincheonji Kerk van Jezus zei: “Vooruitlopend op de derde groepsplasmadonatie waaraan 4.000 volledig herstelde leden willen deelnemen, bidden we allemaal samen voor een snelle ontwikkeling van een vaccin en voor het einde van COVID-19. We zullen alles doen wat we kunnen, en verantwoordelijk handelen totdat de pandemie voorbij is.”

Opmerking: de Shincheonji Kerk van Jezus organiseert sinds 18 februari alleen maar diensten online en niet fysiek, mogen hierover geen misverstanden ontstaan.