Z-Extra Work Smarter: Joachim De Vos over (het gebrek aan) innovatiecultuur

Teamleader is een Belgische scale-up die bedrijfssoftware aanbiedt om werk te plannen, offertes te maken, klantrelaties te managen en te factureren. En dat alles op één plek. Dankzij Teamleader maken ondernemers en hun teams komaf met alle tijdrovende rompslomp. Zo kunnen ze zich volop richten op wat er écht toe doet: hun bedrijf. De eerste versie van Teamleader zag het levenslicht in juni 2012. Sinds 2022, na 10 jaar vol groei en marktleiderschap in België en Nederland, maakt Teamleader deel uit van het Noorse Visma. Zo wil het zich verder ontwikkelen tot de nummer één business software voor bedrijven in Europa.

Maar ondernemers staan nog voor heel wat andere uitdagingen ook: sales, marketing, administratie, organisatie, … Hoe pak je dat aan vanuit een digitaal perspectief? Om meer te zijn dan enkel een tool, startte Teamleader in 2016 met de eerste editie van Work Smarter, een jaarlijks inspiratie- en netwerkevenement met experts en sprekers voor ondernemers.

In de Kanaal Z studio nodigde Evy Gruyaert een aantal experten en ondernemers uit voor een inspirerende babbel.

Herbekijk in deze aflevering: Joachim De Vos

Innovatie betekent een creatief idee succesvol vertalen naar een businessplan en zo de markt betreden. Dàt is de belangrijkste voorwaarde voor succes. Maar in de praktijk stellen we innovatie meestal gelijk met creativiteit en inspiratie, waardoor heel wat ideeën niet tot volle wasdom komen. Met andere woorden: vaak hanteren we een verkeerde, te gesloten definitie van innovatie. In zijn boek “Why Innovation Fails” reikt auteur Joachim de Vos, managing partner van Living Tomorrow, zeven sleutelfactoren aan om succesvol te innoveren. Waar de verkeerde definitie vandaan komt, hoe die denkwijze ingebakken zit in onze cultuur en ons onderwijs en vooral: waarom we best eens zouden nadenken over een alternatief model, gebaseerd op lef en met ruimte om te falen, zijn de vragen waarmee Joachim De Vos zijn publiek tot nadenken stemt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier