Z-Extra Work Smarter: Energising the workplace: energie zorgt voor mentaal welzijn

Teamleader is een Belgische scale-up die bedrijfssoftware aanbiedt om werk te plannen, offertes te maken, klantrelaties te managen en te factureren. En dat alles op één plek. Dankzij Teamleader maken ondernemers en hun teams komaf met alle tijdrovende rompslomp. Zo kunnen ze zich volop richten op wat er écht toe doet: hun bedrijf. De eerste versie van Teamleader zag het levenslicht in juni 2012. Sinds 2022, na 10 jaar vol groei en marktleiderschap in België en Nederland, maakt Teamleader deel uit van het Noorse Visma. Zo wil het zich verder ontwikkelen tot de nummer één business software voor bedrijven in Europa.

Maar ondernemers staan nog voor heel wat andere uitdagingen ook: sales, marketing, administratie, organisatie, … Hoe pak je dat aan vanuit een digitaal perspectief? Om meer te zijn dan enkel een tool, startte Teamleader in 2016 met de eerste editie van Work Smarter, een jaarlijks inspiratie- en netwerkevenement met experts en sprekers voor ondernemers.

In de Kanaal Z studio nodigde Evy Gruyaert een aantal experten en ondernemers uit voor een inspirerende babbel.

Herbekijk in deze aflevering: Elke Geraerts, Paul Van Den Bosch en Kristof De Smet

Mentaal welzijn geniet meer aandacht dan ooit tevoren. Het stimuleren van lichaamsbeweging, voldoende slaap en gezonde voeding zijn daarin belangrijke factoren. Hoewel de effecten niet onmiddellijk merkbaar zijn, is zo’n verandering van de mindset zowel op fysiek vlak als voor de geest een weldaad. Het is niet alleen aan werknemers om te zorgen voor een fit lichaam en geest, maar ook aan ondernemers om het goede voorbeeld te geven. Elke Geraerts, CEO van Better Mind at Works, zet zich in voor een betere geestelijke gezondheid en wil de energie op de werkplek stimuleren. Met Paul Van Den Bosch en Kristof De Smet van Energy Lab, een gerenommeerd coachingcentrum voor atleten, deelt ze de visie dat bedrijven een duurzaam gezondheidsbeleid moeten uitbouwen. Alles wat we proberen te doen om onze fysieke energie te verbeteren, levert winst op voor ons lichaam. En tegelijk is er ook een businesscase rond te bouwen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier