Z-Extra Work Smarter: Bakkerij Aernoudt en Omer Vander Ghinste: authenticiteit als driver voor groei

Teamleader is een Belgische scale-up die bedrijfssoftware aanbiedt om werk te plannen, offertes te maken, klantrelaties te managen en te factureren. En dat alles op één plek. Dankzij Teamleader maken ondernemers en hun teams komaf met alle tijdrovende rompslomp. Zo kunnen ze zich volop richten op wat er écht toe doet: hun bedrijf. De eerste versie van Teamleader zag het levenslicht in juni 2012. Sinds 2022, na 10 jaar vol groei en marktleiderschap in België en Nederland, maakt Teamleader deel uit van het Noorse Visma. Zo wil het zich verder ontwikkelen tot de nummer één business software voor bedrijven in Europa.

Maar ondernemers staan nog voor heel wat andere uitdagingen ook: sales, marketing, administratie, organisatie, … Hoe pak je dat aan vanuit een digitaal perspectief? Om meer te zijn dan enkel een tool, startte Teamleader in 2016 met de eerste editie van Work Smarter, een jaarlijks inspiratie- en netwerkevenement met experts en sprekers voor ondernemers.

In de Kanaal Z studio nodigde Evy Gruyaert een aantal experten en ondernemers uit voor een inspirerende babbel.

In deze aflevering: Carolien De Sutter en Wim De Weghe

25 jaar geleden ging Carolien De Sutter als student aan de slag bij Bakkerij Aernoudt, vandaag leidt ze de organisatie. De transformatie die het bedrijf sindsdien doormaakte oogt indrukwekkend. Wat destijds een dorpsbakker was, is vandaag een groep met een centrale bakkerij en 35 verkooppunten in heel Oost-Vlaanderen. Ook brouwerij Omer Vander Ghinste maakte de voorbije decennia een sterke evolutie door. Het familiebedrijf bestaat al meer dan 130 jaar. Vandaag staat de vijfde generatie aan het roer en het succes is veel groter dan wat stichter Omer Vander Ghinste ooit had kunnen dromen. Wim De Weghe, de marketing director van Omer, ging tijdens het Teamleader event Work Smarter in gesprek met Carolien De Sutter. Ze vertelden hoe ze, via een onvoorwaardelijke focus op authenticiteit, vakmanschap en kwaliteit, het rijke verleden van hun onderneming blijven vertalen in verdere groei.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier