‘Vlaamse regering investeert 3,2 miljard euro in bouwprojecten’

© belga

De Vlaamse regering zal in 2010 voor 3,2 miljard euro aan investeringen doorvoeren in bouwprojecten.

Dat vernam de Vlaamse Confederatie Bouw (VCB) donderdag op het Vlaams Bouwoverlegcomité, het overlegorgaan met de overheid en verschillende sectororganisaties.

Het budget van 3,2 miljard euro bevat investeringen die via gewone
aanbestedingen zullen verlopen. Het gaat om het regulier
investeringsbedrag, zonder de beschikbaarheidsvergoedingen of andere kredieten die verband houden met alternatieve financiering.

“Deze 3,2 miljard euro aan investeringen komen dus alle Vlaamse bouwbedrijven ten goede, ook de kleine en de middelgrote”, luidt het.

“Dat de Vlaamse regering in 2010 haar investeringen op peil houdt, is dus niet alleen goed nieuws voor de 150.000 mensen die in de bouw zelf werken. Het creëert ook volop bijkomende tewerkstellingskansen in de industrie en in de dienstensector die van de bouw afhankelijk zijn (ongeveer 150.000 mensen, zegt de VCB).”

De VCB juicht ook toe dat de Vlaamse regering aangekondigd heeft zo’n 50-tal nieuwe bouwopleidingen op te zullen starten, net als bijkomende opleidingsinitiatieven rond groene technieken. De VCB stelt dan ook vast dat het investeringsbudget van de Vlaamse regering in toenemende mate naar groene investeringen gaat.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content