Russisch kapitaal aast op Vlaams logistiek vastgoed

© AFP
Hans Brockmans
Hans Brockmans redacteur bij Trends

Het vastgoedfonds Delin Capital Asset Management plant 50 tot 100 miljoen euro investeringen in Vlaamse logistieke projecten.

Het vastgoedfonds Delin Capital Asset Management plant 50 tot 100 miljoen euro investeringen in Vlaamse logistieke projecten.Dat vernam Trends op de Mipim-vastgoedbeurs in Cannes. “We willen investeren in vastgoed met zekere inkomsten en een waardevastheid op lange termijn”, weet Christian Jamison, CEO van het fonds dat is gevestigd in Jersey en Londen. “Logistiek op toplocaties biedt zo’n perspectief. Het is uitdrukkelijk de bedoeling dat Delin een stabiele aandeelhouder blijft in de projecten.”

DCAM heeft 400 miljoen euro ter beschikking. Het verwacht een jaarlijkse opbrengst van minstens 6 procent. Het wil investeren in het Verenigd Koninkrijk, Nederland en België. In Nederland kocht het fonds van Europa Immobiliare No.1 Fund een distributiecentrum van Philips Lightning voor 15 miljoen. De jaarlijks huuropbrengst is 8 procent.

In België kijkt het fonds vooral naar projecten in de Antwerpse haven en langs het Albertkanaal. “Het is een uitdaging om voldoende rendement te halen”, zegt Jamison. “Er is niet alleen veel concurrentie bij de aankoop, vooral van de logistieke bevaks. Ook is het fiscaal stelsel bij de verwerving en verkoop van vastgoedactiva erg duur. Net daarom zullen we vooral werken met aandelentransacties, die fiscaal voordelig zijn.”

Anoniem

De overkoepelende Delin Capital Group bestaat vooral uit Russische vermogende investeerders, die hun portfolio spreiden over vastgoed, landbouw en bouw(materialen). Namen van de eigenaars wil Jamison niet in de media. Is deze anonimiteit geen probleem voor zakenpartners?

“Ze weten perefect met wie ze te maken hebben”, aldus Jamison, een gewezen bankier van Credit Suisse First Boston. “We hebben al een deal gedaan met Standard Life. Dat doet altijd een verregaand know your costumer-analyse om witwastoestanden te vermijden.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content