Meer dan 11.000 aanvragen voor 476 betaalbare woningen in Brussel

Op dit moment staan er bij de GOMB meer dan 11.000 mensen op de wachtlijst voor een betaalbare woning in Brussel, terwijl er slechts 476 beschikbaar zijn. Dat meldt Brussels parlementslid Bianca Debaets (CD&V) dinsdag. Ze pleit voor meer financiële mogelijkheden voor de Gewestelijke Ontwikkelingsmaatschappij, zodat de wachtlijst sneller kan worden weggewerkt.

Via publiek-private samenwerking biedt de GOMB woningen aan, voornamelijk aan gezinnen met een middelgroot inkomen. Naast de 476 die nu te koop staan, worden voor dit jaar nog 198 bijkomende woningen voorzien. En eind 2008 kondigde de maatschappij al 1.700 nieuwe woningen aan tegen 2012.

De lange wachtlijst aanpakken door in verhoogd tempo woningen te bouwen, laten de huidige subsidies van de Brusselse regering volgens Debaets niet toe. Nochtans heeft Brussel nood aan inwoners met een middelgroot inkomen, stelt ze, om te komen tot een betere sociale mix en een toename van de fiscale inkomsten. Het christendemocratisch parlementslid pleit dan ook voor “meer financiële mogelijkheden en ruimte” voor de GOMB.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content