Limburgs bouwbedrijf bouwt 400 vakantiewoningen voor Center Parcs Duitsland

Center Parcs © belga

Het Genkse bedrijf Machiels Building Solutions, specialist in houtskeletbouw, heeft een contract ondertekend met Center Parcs voor de productie en montage van 401 vakantiewoningen in Zuid-Duitsland.

Park Allgäu wordt het grootste vakantiepark van Center Parcs in Duitsland. Machiels Building Solutions (MBS) startte in augustus met de bouw van de vakantiewoningen.

“De bungalows worden geproduceerd en gemonteerd aan een ritme van twee per dag”, aldus Filip Vercauteren van MBS. “We spreken ongeveer over 100.000 vierkante meter wanden en daken. We produceren vijf verschillende types van bungalows, gaande van 60 vierkante meter tot 100 vierkante meter.”

Om de klus geklaard te krijgen, heeft Machiels Building Solutions heel wat arbeidskrachten moeten aanwerven. “Voor het contract met Center Parcs ondertekend was, hadden we twintig bedienden en twintig arbeiders”, aldus nog Vercauteren. “Voor de productie en de montage van de vakantiewoningen hebben we 50 arbeiders extra nodig. Daar hebben we nu al 35 mensen van aangeworven.”

Omzet

Het project is heel belangrijk voor Machiels Building Solutions, aangezien het contract zal zorgen voor meer dan een verdubbeling van de omzet. “Dit jaar maakten we een omzet van zo’n 20 miljoen euro”, klinkt het. “Dat zal na dit contract meer dan verdubbelen. We gaan ervan uit dat we hiermee een visitekaartje hebben afgeleverd en andere gelijkaardige spelers met ons zullen willen samenwerken.”

Met 200 werkdagen is de tijdsdruk voor het Genkse bedrijf heel hoog. “Elke dag vertrekken drie vrachtwagens richting Duitsland”, aldus Vercauteren. “Daarin zit de volledig afgewerkte buitenzijde van de vakantiewoning, binnenwanden, dakbekleding en een volledig afgewerkte badkamer.”

Behalve MBS heeft Center Parcs ook een Frans bedrijf in de arm genomen. Dat bedrijf zal de overige 349 bungalows produceren. “In totaal worden er duizend cottages gebouwd”, aldus nog Vercauteren. “Center Parcs is nog een derde, Duitse, speler aan het zoeken voor de bouw van de luxe bungalows.” In juli 2018 moet Machiels Building Solutions klaar zijn met de bouw van de vakantiewoningen. Park Allgäu opent eind 2018 haar deuren. CenterParcs investeerde 320 miljoen euro in het vakantiepark.

Partner Content