‘Klein kwaliteitsvol aanbod op Brusselse kantorenmarkt’

© belga

De kantorenmarkt in Brussel is momenteel weinig aantrekkelijk voor investeerders. Deze markt in de hoofdstad is relatief klein en stabiel en er zijn weinig kwaliteitsvolle gebouwen beschikbaar, terwijl investeerders nu op zoek zijn naar liquiditeit. Dat blijkt uit het rapport “Emerging Trends in Real Estate Europe” van consultant PriceWaterhouseCoopers (PwC).

Er zijn dan ook weinig deals af te sluiten, want de investeerders kijken allemaal naar dezelfde gebouwen die vrij zeldzaam zijn, met oog voor kwaliteit, een goede locatie en lange leasingtermijn. Deze trend wordt nog eens versterkt vanuit de bankwereld, die verkiest om enkel geld te pompen in gebouwen met zo min mogelijk risico.

“Investeerders willen hun risico’s beperken en tonen zich voorzichtiger, terwijl er weinig van dit type gebouwen in Brussel zijn. Daarnaast zijn eigenaars ook nog eens niet bereid om hun vastgoed te verkopen aan een lagere prijs”, luidt het op een persconferentie.

Brussel bezet nu de 19de plaats in de rangschikking van PwC, een kleine daling. Duitsland blijft aan de top qua investerings- en ontwikkelingsperspectieven.

Toch blijft Brussel nog interessant om te investeren, precies omwille van zijn stabiliteit. Dat is bijvoorbeeld interessant als testmarkt voor kleine spelers. Daarnaast is er in de hoofdstad nog potentieel doordat er heel wat oude gebouwen gerenoveerd en geïsoleerd moeten worden om aan de nieuwe energievereisten te voldoen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content