Keytrade Bank in Franse handen: ‘Nu willen we onlinehypotheken aanbieden’

© BELGA

Keytrade Bank is officieel in handen van de Franse groep Crédit Mutuel Arkéa. Dat heeft de onlinebank zelf bekendgemaakt. Keytrade Bank wil vanaf volgend jaar ook onlinehypotheekleningen aanbieden.

Crédit Mutuel Arkéa neemt Keytrade Bank over van Crelan. De overname gaat gepaard met grote ambities. Zo wil Keytrade Bank binnen enkele jaren de kaap van 500.000 klanten halen. Vandaag tellen Keytrade Bank en Fortuneo (de onlinebank van Crédit Mutuel Arkéa) samen 270.000 klanten. Fortuneo België zal in de toekomst opgaan in Keytrade Bank.

Alternatief voor klassieke banken

De bank wil een alternatief vormen voor de klassieke retailbanken, en biedt daarom vanaf volgend jaar ook hypothecaire leningen aan. Dat zal volledig online gebeuren en aan concurrentiële prijzen, aldus een woordvoerder.

De stap naar hypotheken was nodig, omdat de bank jonge klanten ziet verdwijnen eens ze een huis willen kopen. “Hypotheken was het laatste puzzelstukje dat ontbrak om de eerste bank van klanten te worden”, aldus de woordvoerder.

In een persbericht bedankt Versele de collega’s van Keytrade Bank voor “de fijne samenwerking en hun jarenlange positieve bijdrage aan de groep Crelan”

Investeren in de toekomst

Voorts benadrukt Crelan dat het zal blijven investeren in de toekomst. “Keytrade Bank zal binnen de structuur van haar nieuwe aandeelhouder de kans krijgen om zich verder te ontplooien binnen de markt van het onlinebankieren- en beleggen. Wij zijn bijzonder tevreden over deze uitzonderlijk mooie deal voor Crelan. Een deel van de opbrengst van de verkoop zullen we investeren in onze dienstverlening aan de klanten, onder andere in onze IT- en digitale platformen. Daarnaast zorgt deze extra kapitaalsinjectie er ook voor dat onze reeds sterke solvabiliteit en soliditeit nog toenemen. Hierdoor behoren we tot de beste leerlingen van de klas”, zegt Luc Versele, ceo van Crelan. (Belga/NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content