Elektriciteits- of aardgasaansluiting aanvragen kan voortaan in twintig minuten

© Imageglobe

Dankzij een nieuwe digitale toepassing kan je veel sneller een elektriciteits-of aardgasaansluiting aanvragen.

Infrax heeft donderdag op zijn website de nieuwe digitale toepassing “Mijn Infrax” gelanceerd. Die maakt het voor gezinnen en bedrijven mogelijk om snel aansluitingen voor elektriciteit, aardgas, kabeldistributie en riolering aan te vragen. Klanten krijgen voortaan binnen de 20 minuten automatisch een op maat gemaakte offerte, meldt Infrax, een van de twee Vlaamse netbeheerders.

Geen wekenlange procedure meer

Infrax is actief in 122 Vlaamse gemeentes. “Gezinnen en bedrijven vragen jaarlijks 80.000 keer een nieuwe nutsaansluiting of wijziging ervan aan”, legt Björn Verdoodt, woordvoerder van Infrax, uit. “Tot nu toe gebeurde dat via een lang proces waar nog papierwerk, formele handtekeningen en standaard-werfbezoeken aan te pas kwamen. Op die manier duurde het vaak enkele weken voor een aanvraagdossier volledig was en een concrete datum voor de aansluiting kon worden bepaald.”

Met de nieuwe module op www.infrax.be verandert dit grondig, zegt Verdoodt. “Voor de grote meerderheid van alle aanvragen is het hele proces nu binnen de 20 minuten en volledig digitaal afgerond, inclusief ondertekening van een op maat gemaakte offerte en afspraak voor de uiteindelijke aansluiting. De aanvrager kan die datum voortaan ook zelf kiezen. Elke aanvrager krijgt ook een op maat gemaakte digitale brochure met alle informatie over zijn aanvraag.”

Infrax heeft drie jaar aan de nieuwe toepassing gewerkt. De nieuwe module is volgens Infrax “uniek in zijn soort”. Vanuit Wallonië en Scandinavië is er interesse om de toepassing ook daar te introduceren. (Belga/NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content