Cofinimmo investeert 20 miljoen euro in zorgvastgoed voor het Franse Rode Kruis

© belga

De Belgische vastgoedspecialist Cofinimmo heeft in het Franse Chalon-sur-Saône een nazorg- en revalidatiekliniek in aanbouw aangekocht voor 20 miljoen euro.

Het revalidatiecentrum wordt gebouwd door het Franse Rode Kruis en moet in 2019 opgeleverd worden. De instelling zal ongeveer 130 bedden tellen, op een oppervlakte van ongeveer 9.300 vierkante meter.

Cofinimmo verwierf de rechten van een bouwlease met een looptijd van veertig jaar en zal het gebouw verhuren aan het Franse Rode Kruis. Dat betaalt daarvoor jaarlijks 1 miljoen euro. Bij het verlopen van de bouwlease zal het gebouw automatisch aan het Rode Kruis toebehoren.

Cofinimmo was jarenlang een pure kantorenspeler, maar het bedrijf richt zijn blik tegenwoordig vooral op zorgvastgoed (ziekenhuizen, woonzorgcentra en revalidatieklinieken).

“Wij zijn uiterst tevreden met het feit dat we onze zorgvastgoedportefeuille verder kunnen diversifiëren en dat we een partnerschap op lange termijn met het Franse Rode Kruis kunnen afsluiten”, zei Cofinimmo-CEO Jean-Pierre Hanin.

Partner Content