CBRE Global Investors en AXA investeren 50 miljoen euro in Wijnegem Shopping Center

© belga

De Belgische afdeling van CBRE Global Investors, wereldwijd de grootste onderneming voor vastgoedbeheer, heeft zijn plannen en ambities bekendgemaakt voor de komende jaren.

De Belgische afdeling van CBRE Global Investors, wereldwijd de grootste onderneming voor vastgoedbeheer, heeft tijdens een persconferentie zijn plannen en ambities bekendgemaakt voor de komende jaren. Daarbij hoort ook een aanzienlijk investeringsprogramma voor het Wijnegem Shopping Center.

Samen met mede-eigenaar Axa investeert CBRE Global Investors de komende jaren 50 miljoen euro in de renovatie en vernieuwing van het bekendste Belgische shoppingcenter.

“Het Wijnegem Shopping Centrum is in Europees perspectief de absolute top”, zegt Patrick Meutermans, countrymanager België van CBRE Global Investors. “Als ik in een internationaal gezelschap uitleg dat het Wijnegem Shopping Center, het Waasland Shopping Center en de Galeries Saint-Lambert in onze portefeuille zitten, dan heb ik meteen alle aandacht.”

Meutermans ziet een combinatie van factoren die het succes van Wijnegem verklaren: ligging, bereikbaarheid en een voortdurende kwaliteitsbewaking. “Het is daarom ook dat we er samen met Axa opnieuw 50 miljoen investeren. Want we willen dat het top blijft. Het slechtste dat we nu kunnen doen, is achteroverleunen en teren op het succes. We gaan onder meer de balustrades en plafonds vernieuwen en het oude Sarma-gebouw wordt platgegooid en heropgebouwd. We hebben daarvoor al de vergunning.”

Grootste vastgoedbeheerder

Eind 2011 verwierf het Amerikaanse vastgoedbedrijf CBRE een groot deel van ING Real Estate Investment Management en fuseerde het met zijn dochter CBRE investors tot CBRE Global Investors. Door die operatie werd CBRE Global Investors met een vastgoedportefeuille van bijna 95 miljard dollar de grootste vastgoedbeheerder ter wereld. Het is een portefeuille onder management, wat betekent dat het bedrijf investeert en beheert voor derden.

In ons land heeft CBRE Global Investors een portefeuille van 1,4 miljard euro onder beheer.

In de portefeuille zitten kantoren (onder meer Airport Plaza en de Bastion Tower), shoppingcentra en logistiek vastgoed. (LV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content