Bostoen lanceert winkels rond energiezuinig wonen

© belga

De Oost-Vlaamse bouwgroep en verkavelaar Bostoen richt een winkelketen op die focust op energiezuinig verbouwen. In acht jaar wil Bostoen een netwerk van vijftig winkels uitbouwen in België.

Het Oost-Vlaamse familiebedrijf Bostoen opent op 5 mei de eerste van wat een keten van vijftig +Home-winkels moet worden. De eerste winkels worden in eigen beheer geopend, maar zodra het concept scherp gesteld is plant Bostoen over te stappen op een franchisestrategie.

Bostoen stond lang bekend als een klassieke verkavelaar, maar met Stephan Bostoen aan het roer heeft de groep resoluut de groene kaart getrokken. Bostoen profileert nu zich al enkele jaren als een specialist in passiefbouw en is ook actief als installateur van zonnepanelen. En eind vorig jaar lanceerde Bostoen een businessunit voor de implementatie van passiefhuistechnologie in bestaande woningen.

Met het winkelconcept ‘+Home’ richt Bostoen zich opnieuw naar de markt van de bestaande woningen. In een ‘+Home’-winkel moeten (kandidaat)-woningeigenaars ‘een totaaloplossing’ voor energiezuinig wonen vinden. Het aanbod bestaat uit onder meer uit zonnepanelen, ramen en deuren, condensatieketels, warmtepompen en -boilers, waterontharders, dak- en muurisolatie en ledverlichting. (LV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content