Bijna 5.500 aanvragen voor nieuwe renovatiepremie

© iStock

Sinds 1 december 2015 is het opnieuw mogelijk om een renovatiepremie aan te vragen bij de Vlaamse overheid. Er gelden daarbij andere voorwaarden dan vroeger. Ondertussen hebben bijna 5.500 mensen een aanvraag ingediend voor de nieuwe premie.

Er zijn in de eerste maand 5.478 aanvragen ingediend voor de vernieuwde renovatiepremie. Daarnaast zijn ook 2.710 aanvragen ingediend voor de overgangsmaatregel. Dat blijkt uit cijfers die Belga heeft opgevraagd bij Vlaams minister van Wonen Liesbeth Homans. Het kabinet van de N-VA-minister spreekt van “een vliegende start”.

Opsplitsing premie

Sinds 1 december 2015 werd de premie opgesplitst in twee aanvragen, waarbij de tweede aanvraag ten vroegste één jaar en ten laatste twee jaar na de eerste mag komen. De facturen mogen slechts twee jaar oud zijn in plaats van drie jaar. Het bedrag van de renovatiepremie bedraagt 20 of 30 procent van de facturen (excl. btw) en is voor de twee aanvragen samen maximaal 10.000 euro.

Er was ook voorzien in een extra overgangsperiode. Wie voor 1 december 2014 een overeenkomst met een aannemer afsloot, kan namelijk tot februari 2016 gebruikmaken van het oude systeem. Die renoveerders kunnen een aanvraag indienen onder de voorwaarden van het oude stelsel (waarbij men dus ook nog facturen van maximaal drie jaar oud kan indienen).

In december zijn volgens het kabinet-Homans 2.710 aanvragen voor de overgangsregeling ingediend. Dat maakt dat er in de eerste maand van de nieuwe renovatiepremie in totaal 8.188 aanvragen zijn ingediend. (Belga/NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content