Bezoek meer dan 150 energiezuinige woningen op Ecobouwers Opendeur

© thinkstock

Kandidaat-bouwers en -verbouwers kunnen terecht op de Ecobouwers Opendeur, een campagne van de Bond Beter Leefmilieu (BBL). Geïnteresseerden kunnen in meer dan 150 energiezuinige woningen terecht voor betrouwbare en praktische informatie over dergelijke woningen.

Op de Ecobouwers Opendeur krijgen de bezoekers informatie van mensen die het aan den lijve ondervonden hebben wat het is om in een energiezuinige woning te leven, zegt projectverantwoordelijke Benjamin Clarysse.

“Het concept van Ecobouwers Opendeur is simpel en recht-voor-de-raap”, aldus BBL: “geen verkoopspraatjes, maar echte ervaringen over hoe duurzaam en energiezuinig bouwen in de praktijk verloopt. De eigenaars van de woningen tonen de bezoekers welke technieken tot energiebesparing leiden, hoe ze deze zelf hebben toegepast en vanuit welke filosofie ze dit gedaan hebben. Ze geven uitleg over het energieconcept, de isolatie en de verwarming. Je verneemt ook alles over de materialen en de samenwerking met de bouwpartners.”

Investeren in energiezuinig of passief bouwen verhoogt volgens BBL het leefcomfort, creëert een meerwaarde voor je woning als je die zou verkopen en is een forse besparing op je energiekosten. Ook in Wallonië kunnen een hele reeks passiefprojecten bezocht worden tijdens ‘Je visite des maisons passives’ van Plateforme Maison Passive. (Belga/KS)

Ecobouwers Opendeur gaat door tijdens het weekend van 3 en 4 november en 10 en 11 november 2012. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven via de website.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content