Belgacom ontkent verkoop of verhuur van Belgacomtorens aan GDF Suez

© belga

Belgacom heeft in een reactie op berichtgeving in De Tijd en L’Echo ontkend dat de verkoop of verhuur van één van de Belgacomtorens aan GDF Suez ter sprake is geweest binnen het bedrijf.

Beide zakenkranten schreven vrijdag dat binnen Belgacom nagedacht werd over die verkoop of verhuur nadat de Franse nutsgroep hierover informeerde.

“De vraag van het bedrijf heeft ons aan het denken gezet”, zei een
Belgacombron aan De Tijd. Het telecombedrijf onderzocht de vraag, aldus de krant, maar kan geen ruimte vrijmaken voor 2014.

GDF Suez zelf koos eind 2009 voor twee gebouwen in de Noordwijk, North Star en Pole Light, twee torens die gebouwd worden door Fortis Real Estate.

“Belgacom ontkent dat het dossier vandaag nog aan de orde is”, schreef De Tijd verder. “De torens zijn niet te koop of te huur, ook niet één toren”, meldde een bron aan de krant. Toch is het dossier nog actueel, leren verschillende bronnen, aldus het dagblad.


In een reactie aan Belga “verwondert” Belgacom zich over de berichtgeving. “Er is over dit onderwerp geen enkele bespreking bezig binnen het bedrijf: de Belgacomtorens zijn noch te koop, noch te huur.”


Volgens Belgacom heeft “noch het directiecomité noch de raad van
bestuur zich onlangs moeten uitspreken over een of ander vastgoedplan”.

CEO Didier Bellens betreurt dat “dergelijk ongegrond gerucht vragen zou kunnen oproepen bij de medewerkers in de torens en meer in het algemeen bij de 17.000 medewerkers van Belgacom en bij de aandeelhouders van het bedrijf”.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content