Batibouw telt iets meer bezoekers dan vorig jaar

© belga

Ongeveer 337.000 mensen hebben in Brussels Expo een bezoek gebrachrt aan Batibouw. Daarmee doet de bouwbeurs het net iets beter dan in 2009, toen 333.000 bezoekers werden geteld.

De organisatoren tonen zich in een persbericht erg tevreden over de opkomst. “De laatste elf dagen is gebleken dat de Belg nog steeds geboren wordt met een baksteen in de maag”, luidt het.

De beurs kende dit jaar drie centrale thema’s: “van energiebesparing tot hernieuwbare energie”, “(ver)bouwen = slimme investering” en “kleur je thuis”. Volgens beursorganisator Geert Maes bleek vooral het thema energiebesparing en hernieuwbare energie een schot in de roos.

Batibouw geeft toe dat ze haar succes deels te danken heeft aan de overheidsmaatregelen die de kosten van een (ver-)bouwproject flink kunnen dempen. Zo werd de tijdelijke btw-verlagingen voor bouwaanvragen verlengd tot 1 april, bestaat de verzekering tegen inkomstenverlies en is er de lage hypotheekrente. Daarnaast worden ook premies voor energiebesparende maatregelen – isolatie, dubbele beglazing – en het vervangen van de oude verwarmingsketel gepromoot.

Batibouw nam dit jaar alle 13 hallen van Brussels Expo in beslag, en gaf op die manier plaats aan bijna 1.000 exposanten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content