BAM Alliance biedt scherpste prijs voor Navo-Hoofdkwartier

© belga

De Bam Alliance komt met de laagste offerte voor de bouw van het nieuwe hoofdkwartier van de Navo. Die start in principe nog in 2010. Dat meldt het weekblad Trends.

De groep, die onder meer Interbuild (Koninklijke Bam Groep) overkoepelt, is bereid de constructie neer te zetten voor de prijs van 450 miljoen. Dat is 7 procent lager dan Joint Venture EvereHQ, waartoe onder meer Besix, Antwerpse Bouwwerken (Eiffage) en CFE (Vinci) behoren. Het trio CIT Blaton-Jan De Nul-Van Laere stond op drie, gevolgd door Belgian Construction Alliance (onder meer Denys, Fabricom GTI, Democo, Van Roey) en een Spaans consortium rond Constructora San Jose.


“Nu is het aan ons om de komende twee maanden de prijsberekening bij te sturen, indien er eventueel fouten zijn gemaakt in de offerte”, aldus majoor Didier de Meyere van het ministerie van Defensie, dat het bouwproces coördineert voor de Navo. “Er is dus nog niets definitief.”


De richtprijzen liggen gevoelig onder de oorspronkelijke raming van 640 miljoen. De aannemers stellen hun bod in tijden van crisis blijkbaar behoorlijk bij. “Het had gewoon geen zin om een prijscalculatie te maken in die omstandigheden”, klinkt het bij Johan Willemen, wiens gelijknamige aannemingsbedrijf in de running was met Cordeel en Strabag.

H.B.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content