Antwerpen buigt zich over nieuw voetbalstadion

© belga

In Antwerpen is de beleidsgroep die de principiële beslissingen voor het nieuwe Antwerpse voetbalstadion moet nemen, voor het eerst samengekomen. Dat heeft het stadsbestuur bekendgemaakt in een persbericht. Op de eerste vergadering werden de belangen van de voetbalclubs en van de stad besproken.

De beleidsgroep buigt zich over de voorbereiding en de realisatie
van het nieuwe stadion. De uitgangspunten, de financiële vertrekbasis, de mogelijke ontwikkelingsscenario’s en de planning voor de bouw van het stadion werden voorgesteld.

De beleidsgroep bestaat uit afgevaardigden van de twee voetbalclubs, Vlaams minister van Sport Philippe Muyters, burgemeester Patrick Janssens, schepen van Sport Ludo Van Campenhout en schepen van Cultuur en Toerisme Philip Heylen.

Het stadion wordt gebouwd voor 25.000 toeschouwers, maar kan worden uitgebreid tot 44.000 plaatsen als het wereldkampioenschap voetbal naar ons land zou komen. Het wordt een stadion voor de twee clubs, met een flankerend programma.

De grond en parkeerfaciliteiten worden ingebracht door de stad en door Vlaanderen, dat zich ook buigt over openbaar vervoer en ontsluiting. Stad, haven en Vlaanderen brengen samen 50 miljoen euro in, waarnaast een lening van vijf tot tien miljoen euro wordt vooropgesteld. De nieuwe voetbaltempel moet in 2015 klaar zijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content