AG Real Estate koopt portefeuille rusthuizen

© Belga

Met de aankoop van vier rusthuizen waagt AG Real Estate zich voor het eerst in het segment van het zorgvastgoed.

AG Real Estate, de vastgoeddochter van AG Insurance, neemt de rusthuizen over van Vulpia, een private speler in het zorgvastgoed die werd opgericht in 1996 door Luc Van Moerzeke. De groep telt intussen negentien rusthuizen, waarvan de meeste in Vlaanderen.

De deal tussen Vulpia en AG Real Estate omvat de verkoop van drie bestaande rusthuizen en een project in opbouw. De investeringswaarde bedraagt ongeveer 60 miljoen euro.

De rusthuizen in exploitatie zijn de Veldekens met 165 bedden in Berchem, Aan de Beverdijk met 90 bedden in Hamont-Achel en Vroonstalle met 108 bedden in Wondelgem. Voor die laatste residentie staat een uitbreiding met 35 bedden op stapel. Het project is de herontwikkeling van de vroegere kantoren van Franki in Luik naar een residentie met 129 erkende rusthuisbedden en twintig serviceflats. De opening is gepland voor eind 2013.

Diversificatie
De acquisitie past in de nieuwe diversificatie- en groeistrategie van AG Real Estate. In een persbericht wijst AG Real Estate erop dat er al in 2011 beslist werd om de vastgoedportefeuille verder te diversifiëren en de mogelijkheid te onderzoeken om te investeren in de zorgsector.

Maar in de deal is ook de hand te herkennen van de nieuwe CEO Serge Fautré. Als CEO van Cofinimmo lag hij aan de basis van de diversificatie van de vastgoedportefeuille van deze vastgoedbevak. En ook bij Cofinimmo verliep die diversificatie grotendeels via investeringen in zorgvastgoed. (LV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content