Ademloos dient klachten in tegen vergunningen voor werfzones

© belga

Ademloos, het actiecomité dat de handtekeningen verzamelde waarmee in Antwerpen een volksraadpleging over de Oosterweelverbinding werd afgedwongen, laat voor het eerst opnieuw van zich horen.

Het actiecomité voert het protest aan tegen de vergunningen voor werfzones voor de Oosterweelverbinding en dringt met een open brief aan minister Joke Schauvliege aan op metingen die het belang van het Sint-Annabos in kaart moeten brengen. Ademloos stelde donderdag zijn initiatieven voor.

Met enkele acties heeft Ademloos onder meer 400 klachten verzameld tegen een nieuwe werfzone nabij het Sportpaleis, waar eerder plannen om een betonbreker te installeren waren afgevoerd. Daarnaast ondertekenden 175 buurtbewoners op de Antwerpse Linkeroever het protest tegen de kap van het Sint-Annabos.

Om dat protest kracht bij te zetten en het belang van het Sint-Annabos in de verf te zetten, heeft Ademloos letterlijk de bomen geteld in publieke gebieden in de Antwerpse binnenstad. Dat zouden er 4.288 zijn op “open plaatsen (parkings uitgezonderd), waar je met je kinderen kan wandelen of spelen”.

Ademloos wijst erop dat er in het Sint-Annabos daarentegen zowat 100.000 bomen staan. “Ondanks herhaalde verzoeken werd nooit een poging gedaan te meten in welke mate het bos een bufferfunctie vervult voor de Antwerpse agglomeratie”, luidt het in de open brief. Het actiecomité roept Schauvliege daarom op “kritisch te onderzoeken of de vergunningen te rijmen zijn met een zorgvuldig beleid en eerst te meten opdat we zouden weten”.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content