Zo versiert u extra korting in onlinewinkels
De Belgen hebben dit jaar al voor 4 miljard euro uitgegeven in internetwinkels. Toch doen wij het slechter dan ons buurland Nederland. Uit een onderzoek van Telefacts blijkt dat de Belg onder meer vreest dat de sites niet altijd zo goedkoop zijn als ze beweren. Toch kan een oplettende surfer koopjes doen. Het actualiteitsprogramma geeft enkele tips om de perfecte deal te vinden op het internet.
Timing is cruciaal
De meeste onlinewinkels geven extra kortingen bij een volgende aankoop als u een product koopt. Volgens de IT-specialist Nico Cool is er een eenvoudige manier om die bon te verzilveren alvorens u het artikel betaalt.
“Plaats het product in uw digitale winkelmand en rond uw bestelling af op de site”, legt Cool uit. “Vervolgens wacht u nog even om de bestelling te plaatsen.” De site heeft ondertussen uw persoonlijke gegevens verzameld en weet in welke producten u geïnteresseerd bent. Gebaseerd op die informatie geven veel webwinkels hun klanten extra kortingen op specifieke producten. “Wanneer u als klant even wacht om uw bestelling af te ronden, geeft de site u via mail een kortingscode om u over de streep te trekken.”
Zoek naar e-coupons
Sites zoals goedkoop.be bieden verschillende kortingsbonnen aan die u kunt verzilveren op de officiële verkoopsites. In het voorbeeld van Telefacts heeft Cools een korting van 50 procent op een fotokader kunnen versieren door simpelweg een bezoekje te brengen aan zo’n verzamelsite. Andere sites die e-coupons aanbieden zijn promolife.be, solden.be, flipit.com/be en korting.be.
Tagcity is nog zo’n site waar u allerhande kortingsbonnen kunt vinden. De start-up biedt ondertussen al meer dan 500 webshops aan op de site. Tagcity werkt onder meer samen met Albert Heijn, Amazon en Coolblue.
Laat u niet misleiden door vergelijkingssites
Sites zoals cheaptickets.be verleiden hun klanten met “lang vervlogen prijzen”. Al bent u niet altijd beter af als u zo’n site bezoekt. Zo is een ticket naar Dublin boeken bijvoorbeeld goedkoper via de site van Ryanair dan via de vergelijkingssite. Het verschil loopt in dit geval op tot 40 euro.
“Wij bieden een betere service. Zo bedienen wij onze klanten in het Nederlands, wat bij Ryanair niet het geval is”, klinkt het bij cheaptickets.be.
Gebruik verschillende toestellen en verbindingen
Ook de keuze van uw toestel en internetverbinding kunnen bepalend zijn voor de prijzen die sites zoals hotels.com u voorschotelen. Zo kan het voordeliger zijn een site te boeken via 4G op uw smartphone of tablet dan via een vaste verbinding op uw pc.
“Mobiel bestellen is zeker en vast niet de boodschap. Wees alert en bekijk de prijs van een bepaald hotel voor een bepaald periode op verschillende toestellen, op verschillende websites”, raadt Cools aan.
Extra tip
Zet altijd https:// voor de site die u bezoekt om zeker te zijn dat u op een betrouwbare site zit. Indien dat niet het geval is, krijgt u een melding op uw scherm.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier