4 geldperikelen die je je huwelijk kunnen kosten

© iStock
Niels Saelens Redacteur Trends.be & Moneytalk.be

Een huwelijk loopt niet altijd van een leien dakje en meer dan eens ligt geld aan de basis van het probleem. Dit zijn vier geldkwesties die het huwelijksbootje tot zinken kunnen brengen.

Rekeningen splitsen

Niet elk huwelijkspaar raakt het eens over de financiën. Daarom kiezen sommige echtparen om een gemeenschappelijke rekening achterwege te laten. De rekeningen worden dan netjes in twee verdeeld en daarna doet ieder wat hij of zij wilt met het overschot van het geld.

Dat klinkt op het eerste zicht als een redelijke overeenkomst, maar individuele aankopen kunnen soms een doorn in het oog zijn van de partner. De een kan het bijvoorbeeld moeilijk verkroppen als zijn wederhelft op de proppen komt met een gloednieuwe laptop terwijl hij diezelfde maand wat minder kan uitgeven.

Daarenboven doe je één van de belangrijkste voordelen van een huwelijk teniet: de mogelijk om het inkomen te verdubbelen zonder dat de kosten dat doen Dat meldt de site, Investopedia.

Schulden

4 geldperikelen die je je huwelijk kunnen kosten

Schulden dreigen een huwelijk aan flarden te schieten wanneer één van de twee partners opmerkelijk meer tekorten achter zijn naam heeft staan dan de ander. Gokschulden of een verslaving zijn daar enkele voorbeelden van.

Dergelijke problemen kunnen vermeden worden door professioneel hulp te zoeken.

Andere kijk op geld

Tegengestelden trekken elkaar zogezegd aan, maar op vlak van geld is het omgekeerde eerder waar. Waar de één een appeltje voor de dorst achter de hand wilt houden is de ander van principe dat geld moet rollen. Een verschillende kijk op de financiën is meer dan eens de aanleiding voor een verhitte discussie. Een goed gesprek waar beiden de verlangens op tafel leggen kan soelaas brengen.

Het machtsspel

Een machtsspel doet zich meestal voor wanneer één lid van het koppel werkt en de ander niet of wanneer één van beiden veel meer geld verdient. In dergelijke situaties wil diegene met het meeste kapitaal de wet dicteren en bepalen hoe het geld wordt uitgegeven.

Vanzelfsprekend kunnen spanningen dan heel snel aan de horizon verschijnen. Diegene met het hoogste inkomen kan agitatie vermijden door de partner te betrekken bij alle financiële beslissingen, aldus de site Investopedia. (NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content