Nieuwe munt van 2 euro steunt zoektocht naar vermiste kinderen

© Child Focus
Niels Saelens Redacteur Trends.be & Moneytalk.be

De Koninklijke Munt in Brussel slaat vandaag Hoopgevende Munten in opdracht van Child Focus, de stichting voor vermiste en seksueel uitgebuite kinderen. Op de muntstukken van 2 euro staat het gezicht van een vermist kind. Het doel is mensen bewust te maken van het probleem.

De stichting heeft ervoor gekozen Liam Vanden Branden af te beelden op de munten. De jongen verdween twintig jaar geleden. Hij was toen twee jaar oud. Er worden ongeveer een miljoen muntstukken met zijn beeltenis geslagen, die voornamelijk verdeeld zullen worden via de supermarkten. De muntstukken zijn ook te koop in de webshop van de Koninklijke Munt.

De Hoopgevende Munt

Het is in de eerste plaats een eerbetoon aan alle vermiste kinderen en hun naasten, waar ook ter wereld

Child Focus benadrukt dat je muntstukken eender waar kunt gebruiken. De stichting wil op die manier het grote publiek te betrekken bij de opsporing van vermiste kinderen. Maar bovenal hoopt ze dat iedereen die in contact komt met de munt, even stilstaat bij het lot van vermiste kinderen en hun naasten. “Want, wie weet, op een dag kan eender wie dé cruciale getuige zijn, of behulpzaam zijn als donateur of als vrijwilliger, om een vermist kind terug thuis te brengen. Daarom noemen we het de Hoopgevende Munt“, staat in een persbericht.

Ook de ouders van Liam Vanden Branden hopen dat de actie de mensen aanspoort zich in te zetten voor de vermiste kinderen. “Het is natuurlijk een erkenning dat de keuze op Liam viel, en wie weet, hopelijk, helpt dat onze zaak vooruit. Maar het is in de eerste plaats een eerbetoon aan alle vermiste kinderen en hun naasten, waar ook ter wereld”, zeggen ze.

Child Focus gaat ook campagne voeren via de sociale media. Wie het muntstuk gebruikt, kan een foto op Twitter posten met de hashtag #CoinsofHope. Op de campagnesite coinsofhope.be verschijnt vervolgens de locatie. Zo kan iedereen volgen hoe de Hoopgevende Munt zich verspreidt, in België en in Europa.

“Zelfs als je de echte munt niet in handen krijgt, kun je hem nog delen: op de campagnesite plaatsten we een module waarmee je eender welke foto met een muntstuk kunt omtoveren in een foto met een Hoopgevende Munt”, laat Child Focus weten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content