Dat schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad.

Niet alleen de eigen 138 supermarkten die Delhaize zelf uitbaat, staan onder druk maar ook de circa 530 verkooppunten die in handen van zelfstandigen zijn.

Vooral de 220 AD Delhaize-supermarkten (grotere winkels) en in iets mindere mate de 213 Proxy's (kleine tot middelgrote winkels) gaan achteruit.

Uit cijfers waarop de De Standaard de hand kon leggen, blijkt dat de omzet en het aantal klanten van de grotere zelfstandige supermarkten (de AD's) in juli met meer dan 3 procent daalde. De zelfstandigen zijn nochtans van oudsher de sterkhouder bij Delhaize en de winstbron bij uitstek, klinkt het.

21 juli effect

Roel Dekelver, woordvoerder van Delhaize België, ziet vier factoren die de opvallend slechte juli-cijfers verklaren. "De ongunstige economische context, de slechte zomer, een kalendereffect (21 juli viel dit jaar op een maandag) en het effect van het aangekondigde transformatieplan."

In juni kondigde de directie van Delhaize aan dat er een herstructurering aankwam, met winkelsluitingen en ontslagen.

(Belga/RR)

Dat schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad. Niet alleen de eigen 138 supermarkten die Delhaize zelf uitbaat, staan onder druk maar ook de circa 530 verkooppunten die in handen van zelfstandigen zijn. Vooral de 220 AD Delhaize-supermarkten (grotere winkels) en in iets mindere mate de 213 Proxy's (kleine tot middelgrote winkels) gaan achteruit. Uit cijfers waarop de De Standaard de hand kon leggen, blijkt dat de omzet en het aantal klanten van de grotere zelfstandige supermarkten (de AD's) in juli met meer dan 3 procent daalde. De zelfstandigen zijn nochtans van oudsher de sterkhouder bij Delhaize en de winstbron bij uitstek, klinkt het. Roel Dekelver, woordvoerder van Delhaize België, ziet vier factoren die de opvallend slechte juli-cijfers verklaren. "De ongunstige economische context, de slechte zomer, een kalendereffect (21 juli viel dit jaar op een maandag) en het effect van het aangekondigde transformatieplan."In juni kondigde de directie van Delhaize aan dat er een herstructurering aankwam, met winkelsluitingen en ontslagen.(Belga/RR)