De witte kassa, die vanaf 2015 in de horeca verplicht wordt, moet zwartwerk onmogelijk maken.

Professor Ghislain Houben van de Universiteit Hasselt mocht de boekhouding van 250 horecazaken in Vlaanderen bestuderen en kreeg voor het eerst ook inzage in de zwarte boekhouding. In Gazet van Antwerpen en het Belang van Limburg licht hij zijn conclusies toe.

De doorsnee brasserie met veel omzet en dus ook veel personeel (10 tot 49 werknemers) krijgt de zwaarste klappen. Professor Houben: "De bruto winst zal met meer dan 35 procent zakken. Zij hebben geen kans om de witte kassa te overleven."

Voor restaurants en hotels die deel uitmaken van een keten en meer dan 50 personeelsleden hebben, verandert er weinig. Zij betalen geen lonen uit in het zwart. (Belga/RR)

De witte kassa, die vanaf 2015 in de horeca verplicht wordt, moet zwartwerk onmogelijk maken.Professor Ghislain Houben van de Universiteit Hasselt mocht de boekhouding van 250 horecazaken in Vlaanderen bestuderen en kreeg voor het eerst ook inzage in de zwarte boekhouding. In Gazet van Antwerpen en het Belang van Limburg licht hij zijn conclusies toe. De doorsnee brasserie met veel omzet en dus ook veel personeel (10 tot 49 werknemers) krijgt de zwaarste klappen. Professor Houben: "De bruto winst zal met meer dan 35 procent zakken. Zij hebben geen kans om de witte kassa te overleven." Voor restaurants en hotels die deel uitmaken van een keten en meer dan 50 personeelsleden hebben, verandert er weinig. Zij betalen geen lonen uit in het zwart. (Belga/RR)