Terwijl in de buitenwereld volop gecommuniceerd wordt met berichtjes, videochats en sociale media, bleven de Amerikaanse gevangenissen blind voor technologie. De app Flikshop wordt het 'Instagram voor gevangenissen' genoemd. De partner van een gedetineerde kan een selfie nemen met de app en daar een boodschap bij schrijven. Het bedrijf print de foto, steekt ze in een envelop en stuurt ze naar de gevangenis. Daar wordt de foto gecontroleerd op drugs en naaktheid, en wordt ze aan de gevangene bezorgd.

Volgens de appmakers is die manier van communicatie leuker en goedkoper dan de betaaltelefoons. Het zou er ook toe leiden dat de gevangene minder geneigd is opnieuw een misdrijf te plegen omdat hij het leven buiten de gevangenismuren kan zien. Onderzoek toont aan dat het recidivisme terugvalt als gevangenen regelmatig contact hebben met hun familie.

Terwijl in de buitenwereld volop gecommuniceerd wordt met berichtjes, videochats en sociale media, bleven de Amerikaanse gevangenissen blind voor technologie. De app Flikshop wordt het 'Instagram voor gevangenissen' genoemd. De partner van een gedetineerde kan een selfie nemen met de app en daar een boodschap bij schrijven. Het bedrijf print de foto, steekt ze in een envelop en stuurt ze naar de gevangenis. Daar wordt de foto gecontroleerd op drugs en naaktheid, en wordt ze aan de gevangene bezorgd. Volgens de appmakers is die manier van communicatie leuker en goedkoper dan de betaaltelefoons. Het zou er ook toe leiden dat de gevangene minder geneigd is opnieuw een misdrijf te plegen omdat hij het leven buiten de gevangenismuren kan zien. Onderzoek toont aan dat het recidivisme terugvalt als gevangenen regelmatig contact hebben met hun familie.