Weyts zat vrijdagnamiddag samen met de liberale vakbond VSOA, die eerder deze week nog stiptheidsacties hield uit protest tegen het akkoord dat minister Weyts met de rivierloodsen sloot.

De vakbond en de minister zijn overeengekomen dat de extra verloning die VSOA vraagt in het kader van het dossier 'gelijk loon gelijk werk', volledig wordt gecompenseerd door interne efficiëntie-oefeningen. Het bedrag van 280.000 euro voor die vergoedingen wordt met andere woorden gecompenseerd door interne besparingen.

Minister Weyts zegt tevreden te zijn dat het dossier rond 'gelijk loon gelijk werk', dat al sinds 2007 aansleept, na al die jaren afgerond is. Bij VSOA was vrijdagavond nog niemand bereikbaar voor commentaar.

Weyts zat vrijdagnamiddag samen met de liberale vakbond VSOA, die eerder deze week nog stiptheidsacties hield uit protest tegen het akkoord dat minister Weyts met de rivierloodsen sloot. De vakbond en de minister zijn overeengekomen dat de extra verloning die VSOA vraagt in het kader van het dossier 'gelijk loon gelijk werk', volledig wordt gecompenseerd door interne efficiëntie-oefeningen. Het bedrag van 280.000 euro voor die vergoedingen wordt met andere woorden gecompenseerd door interne besparingen. Minister Weyts zegt tevreden te zijn dat het dossier rond 'gelijk loon gelijk werk', dat al sinds 2007 aansleept, na al die jaren afgerond is. Bij VSOA was vrijdagavond nog niemand bereikbaar voor commentaar.