57,71 procent van de arbeiders stemde tegen, melden vakbondsbronnen aan Belga. Dat is geen meerderheid, maar om het akkoord te verwerpen moest een tweederdemeerderheid (66,67 procent) tegen stemmen. De Volvo-directie wil de productie vrijdagochtend om 05.15 uur opnieuw opstarten.

Maandagochtend legde een groep arbeiders van de eindassemblage spontaan het werk neer en brak een staking uit na mislukte toenaderingspogingen van directie en vakbonden. Na een verzoeningsakkoord dat donderdagochtend werd voorgesteld moest de arbeiders van de ochtend-, middag- en nachtploeg, zo'n 3.000 in totaal, hun stem uitbrengen.

De directie beloofde daarin 150 tijdelijke werknemers langer in dienst te houden om de overgang naar de nieuwe werkbalans na het vertrek van model XC60 te verlichten. De bandsnelheid werd aangepast en er werden bijkomende opleidingen beloofd. Er zijn ook extra premies voor weekendwerk beloofd.

Bij Volvo Car Gent worden dagelijks zo'n 1.000 auto's geproduceerd. Door de staking lag de productie vier dagen lang zo goed als volledig plat.

57,71 procent van de arbeiders stemde tegen, melden vakbondsbronnen aan Belga. Dat is geen meerderheid, maar om het akkoord te verwerpen moest een tweederdemeerderheid (66,67 procent) tegen stemmen. De Volvo-directie wil de productie vrijdagochtend om 05.15 uur opnieuw opstarten.Maandagochtend legde een groep arbeiders van de eindassemblage spontaan het werk neer en brak een staking uit na mislukte toenaderingspogingen van directie en vakbonden. Na een verzoeningsakkoord dat donderdagochtend werd voorgesteld moest de arbeiders van de ochtend-, middag- en nachtploeg, zo'n 3.000 in totaal, hun stem uitbrengen. De directie beloofde daarin 150 tijdelijke werknemers langer in dienst te houden om de overgang naar de nieuwe werkbalans na het vertrek van model XC60 te verlichten. De bandsnelheid werd aangepast en er werden bijkomende opleidingen beloofd. Er zijn ook extra premies voor weekendwerk beloofd. Bij Volvo Car Gent worden dagelijks zo'n 1.000 auto's geproduceerd. Door de staking lag de productie vier dagen lang zo goed als volledig plat.