"We hebben bijvoorbeeld een behoefte aan 200 burgerlijk ingenieurs per jaar, terwijl er bij ons maar 100 afstuderen", legt Dillen uit. "We zitten al met tienduizenden buitenlanders, waarom zouden we dan niet met mensen werken die vlakbij wonen en de taal spreken?"

Dillen benadrukt daarbij dat het om werknemers gaat, die dus werken aan de Belgische loonvoorwaarden. De Nederlandse bouwsector zit in een zware crisis, zegt Dillen. De Nederlandse bedrijven komen daarom werk zoeken in België, maar de Vlaamse Confederatie Bouw heeft dan liever dat de Nederlandse werknemers voor Belgische bedrijven komen werken. Al zegt Dillen ook te hopen dat meer Vlaamse studenten voor de bouw zullen kiezen. (BRUNO FAHY)

"We hebben bijvoorbeeld een behoefte aan 200 burgerlijk ingenieurs per jaar, terwijl er bij ons maar 100 afstuderen", legt Dillen uit. "We zitten al met tienduizenden buitenlanders, waarom zouden we dan niet met mensen werken die vlakbij wonen en de taal spreken?" Dillen benadrukt daarbij dat het om werknemers gaat, die dus werken aan de Belgische loonvoorwaarden. De Nederlandse bouwsector zit in een zware crisis, zegt Dillen. De Nederlandse bedrijven komen daarom werk zoeken in België, maar de Vlaamse Confederatie Bouw heeft dan liever dat de Nederlandse werknemers voor Belgische bedrijven komen werken. Al zegt Dillen ook te hopen dat meer Vlaamse studenten voor de bouw zullen kiezen. (BRUNO FAHY)