De beslissing om het bedrag voor de Fortis-schikking uit te breiden met 100 miljoen euro woog daarentegen wel op de nettowinst van de groep. Die lag de helft lager, op 76,1 miljoen euro. Maar ook dat is veel meer dan analisten hadden verwacht.

Zorgenkind Groot-Brittannië, waar Ageas een herstructurering heeft lopen, doet het eveneens beter dan verwacht. De winst lag er wel een kwart lager dan vorig jaar, op 14,1 miljoen euro. Het premie-inkomen voor de groep, inclusief de deelnemingen, steeg in het derde kwartaal met 4 procent tot 6,59 miljard euro.

Gisteren geraakte nog bekend dat Ageas opdook in de Paradise Papers. Het bedrijf zegt daarentegen dat het nooit een euro heeft verdiend aan de belastingconstructies in het buitenland.

De beslissing om het bedrag voor de Fortis-schikking uit te breiden met 100 miljoen euro woog daarentegen wel op de nettowinst van de groep. Die lag de helft lager, op 76,1 miljoen euro. Maar ook dat is veel meer dan analisten hadden verwacht. Zorgenkind Groot-Brittannië, waar Ageas een herstructurering heeft lopen, doet het eveneens beter dan verwacht. De winst lag er wel een kwart lager dan vorig jaar, op 14,1 miljoen euro. Het premie-inkomen voor de groep, inclusief de deelnemingen, steeg in het derde kwartaal met 4 procent tot 6,59 miljard euro.Gisteren geraakte nog bekend dat Ageas opdook in de Paradise Papers. Het bedrijf zegt daarentegen dat het nooit een euro heeft verdiend aan de belastingconstructies in het buitenland.