Trump heeft een groeiende frustratie over Powell, nadat die afgelopen week de rente verder opschroefde en na maandenlange verliezen op de beurzen.

Adviseurs van de president zeggen dat ze er niet van uitgaan dat Trump maatregelen tegen de Fed-voorman gaat nemen en dat zijn boosheid tijdens de feestdagen wel zal betijen. Enkelen van hen hebben de president gewaarschuwd dat een ontslag van Powell rampzalig zou zijn. Als Trump Powell aan de kant zou zetten, zou dat verstrekkende gevolgen hebben op de financiële markten, omdat het vertrouwen van beleggers in het vermogen van de federale bank om de economie te beïnvloeden zonder politieke bemoeienis, dan ernstig zou worden geschaad.

De centrale bank heeft een dubbele missie: de inflatie beheersen en een zo groot mogelijke werkgelegenheid verzekeren.

Witte Huis-woordvoerster Sarah Sanders sprak op de zender CNBC de geruchten tegen. 'Ik ben niet op de hoogte van enige plannen om Powell te ontslaan', zei ze.

Trump heeft een groeiende frustratie over Powell, nadat die afgelopen week de rente verder opschroefde en na maandenlange verliezen op de beurzen.Adviseurs van de president zeggen dat ze er niet van uitgaan dat Trump maatregelen tegen de Fed-voorman gaat nemen en dat zijn boosheid tijdens de feestdagen wel zal betijen. Enkelen van hen hebben de president gewaarschuwd dat een ontslag van Powell rampzalig zou zijn. Als Trump Powell aan de kant zou zetten, zou dat verstrekkende gevolgen hebben op de financiële markten, omdat het vertrouwen van beleggers in het vermogen van de federale bank om de economie te beïnvloeden zonder politieke bemoeienis, dan ernstig zou worden geschaad. De centrale bank heeft een dubbele missie: de inflatie beheersen en een zo groot mogelijke werkgelegenheid verzekeren. Witte Huis-woordvoerster Sarah Sanders sprak op de zender CNBC de geruchten tegen. 'Ik ben niet op de hoogte van enige plannen om Powell te ontslaan', zei ze.